Nieuwkoop JO13-1

D-pupillen, D1, Groep 2 09 - 1e klasse

18 oktober 2014 9:00

Als de Boys ergens goed in zijn, dan is het opbouwen van achteruit met goed voetbal. Dus dinsdag en donderdag goed getraind om van het begin af 1 op 1 te spelen, direct druk zetten.

Onze mannen waren scherp van de eerste minuut tot de laatste en zette de Boys vast. Toch waren het de Boys die een weggetrapte bal van achter per ongeluk bij hun spits kregen. Die kon alleen op de keeper af. Via een kluts kreeg hij de bal weer voor zijn voeten en maakte 1-0.

We bleven daarna gewoon 1 op 1 spelen en speelden gewoon tactisch erg goed. Met de rust 1-0 achter, maar het ging best goed. Misschien kunnen we hier gewoon winnen, waarom niet?? Dit is wel de koploper in de beker, maar iedereen geloofde erin.

Na de rust gingen we gewoon door met vroeg vast zetten. De Boys konden maar niet in hun spel komen. Als je gaat denken dat de gelijkmaker erin zit, dan is er een Nieuwkoper bij de tegenstander die de bal van 20 meter schitterend met zijn linkerbeen in de kruising knalt. Wat een goal, hier kan je alleen maar voor klappen.

Alleen jammer dat diezelfde jongen, drie minuten later met zijn chocolade-been, dit nog eens deed. Weer vanaf 20 meter en even mooi. Wauw, 3-0 heel jammer voor onze mannen.

Het is wel leuk om te zien dat waar we op getraind hebben, je deze wedstrijd terug kon zien. We hebben verloren van momenten, we zijn niet weggespeeld. Gegokt, maar verloren. Ik vond het een mooie pot!

Na de vakantie beginnen we weer met een schone lei in de competitie, 1e klasse.