Nieuwkoop op bezoek bij Honselersdijk

16 november 2017 19:30

Nieuwkoop 2 en de JO19-1 deden vorige week goede zaken en wonnen allebei hun wedstrijd. Het eerste elftal had een week rust. Het oefende doordeweeks tegen DONK uit Gouda en speelde met 3-3 gelijk. In ieder geval was daarmee het doel van de tegenstander weer gevonden.

Nieuwkoop 1
Net zoals de meeste tegenstanders dit seizoen is SV Honselersdijk voor Nieuwkoop een onbekende tegenstander. De ploeg uit het Westland staat in het rechterrijtje en lijkt een beetje wisselvallig. Prima resultaten worden afgewisseld met onnodig puntverlies. Zo incasseerde het in Ter Aar twee weken geleden in korte tijd 5 doelpunten. Maar ja, daar kan Nieuwkoop ook over meepraten.
Nieuwkoop speelde tegen de nummers 1,2 en 3 steeds een prima eerste helft, maar eenmaal op achterstand ging het steeds mis. Omdat er aanvallend te weinig gebracht wordt, is het natuurlijk ook lastig om met een achterstand te spelen. Nu maar een keer op voorsprong komen en kijken hoe het dan gaat lopen.

Nieuwkoop 2
Na een paar ongelukkige wedstrijden speelde Nieuwkoop 2 afgelopen zaterdag weer een goede wedstrijd. Alleen met dat verschil dat er ook drie punten werden behaald. Zeker op basis van een sterke tweede helft een terechte overwinning en daarmee belangrijke punten behaald.
Zaterdag gaat Nieuwkoop 2 op bezoek bij Noordwijk 3. Deze geroutineerde ploeg is moeilijk voorspelbaar. Vorig seizoen zijn hier vier punten tegen gehaald. Belangrijk om bij deze mannen niet achter de bal aan te hoeven rennen, maar zelf balbezit hebben en hoog tempo spelen. Wanneer er weer punten kunnen worden behaald komt het tweede vanzelf in een flow.

JO19-1
Voor velen misschien een verrassing, maar de overwinning op DONK vorige week was dat eigenlijk niet. Het onderlinge verschil tussen de meeste ploegen is niet erg groot, en wanneer er met discipline wordt gespeeld en hard wordt gewerkt, is alles mogelijk. Dus ook een overwinning op de nummer drie DONK.
Het zou mooi zijn als daar zaterdag thuis tegen Rohda ’76 een vervolg aan kan worden gegeven. Met de wedstrijden Rohda ’76 en Alphense Boys voor de boeg, kan de JO19-1 een mooie stap maken. Maar er worden geen cadeautjes gegeven. Dus met vertrouwen, discipline en keihard werken voor een resultaat.