Tweede wint, eerste en JO19-1 onderuit

10 februari 2018 22:45

Nieuwkoop 1 heeft een mooie kans om wat los te komen van CVC Reeuwijk laten liggen. In de wedstrijd tegen Lugdunum waren er volop kansen op winst, maar weer bleef Nieuwkoop zonder punten. Het tweede elftal verraste enorm. Uit bij de nummer twee Oegstgeest werd knap met 0-1 gewonnen. Helaas was er ook minder positief nieuws. Keeper Rodney van Beek moest het veld geblesseerd verlaten. In het ziekenhuis bleek later dat het scheenbeen is gebroken. Een tegenvaller voor Nieuwkoop 2, maar vooral voor Rodney natuurlijk. We wensen Rodney veel sterkte en een goed herstel. De JO19-1 kwam net te kort tegen BSC ’68.

Nieuwkoop 1
Al in de tweede minuut kon Dennis Boer de 0-1 aantekenen voor Nieuwkoop. De scheidsrechter liet de vlaggende grensrechter van Lugdunum staan en Dennis kwam oog in oog met de keeper. Zijn inzet werd echter eenvoudig gekeerd. De volgende 20 minuten gebeurde er eigenlijk vrij weinig. Nieuwkoop was optisch sterker en had meer balbezit. Bij de eerste gevaarlijke situatie van Lugdunum echter was het meteen raak. Het was niet eens een echte kans, maar niet goed communiceren bracht de Lugdunum spits in stelling. Die wist wel raad met dit buitenkansje en schoof de bal in de verre hoek.

Nieuwkoop was niet van slag en bleef op de helft van de tegenstander voetballen. Vlak voor rust schoot Boy Vork na een uitstekende aanval de bal hard richting doel. De keeper kon net met zijn vingertoppen redding brengen. In de daaropvolgende aanval was het wel raak. Een aanval over rechts belandde uiteindelijk bij de meegekomen Job Stolk, die de bal in de kort hoek schoot. Een terechte 1-1 ruststand.

In de tweede helft is Nieuwkoop in het begin duidelijk de bovenliggende partij. Met een buffelende Joris Verweij op het middenveld worden ook steeds meer duels gewonnen. Er worden te weinig kansen gecreëerd, ondanks dat er toch voldoende ruimtes lagen. Toch had Nieuwkoop op 1-2 moeten komen. Dennis Boer mocht weer alleen op de keeper af. Nu probeerde hij het met een stift, maar de Lugdunum keeper bleef staan en kon eenvoudig redding brengen. Lugdunum kwam nauwelijks in het spel voor, maar kreeg in één van de sporadische aanvallen een corner. En weer sloeg het noodlot toe voor Nieuwkoop. De corner verdween zonder dat ie werd aangeraakt pardoes in de verre hoek. Een domper voor Nieuwkoop.
Lugdunum werd gesteund door deze meevaller en ging in balbezit wat makkelijker voetballen. Echte kansen kreeg het niet. Bij Nieuwkoop leek het vertrouwen weg.
In de laatste vijf minuten werden de oranjehemden in een alles of niets poging toch weer dreigender. Te vaak werd echter voor een afstandsschot gekozen. Tot twee minuten voor tijd de bal gevaarlijk in de zestien werd gebracht en tijdens de scrimmage een Lugdunum verdediger de bal met de hand speelde: penalty.
Maar het mag dit seizoen gewoon niet lukken. Normaal is Jeffrey Pieterse een zekerheidje, maar vandaag wordt zijn inzet gekeerd door de keeper. Geen doelpunt, geen punt en weer een teleurstelling.
CVC Reeuwijk verloor met 4-1 en is eigenlijk de enig overgebleven concurrent van Nieuwkoop. Een veilige plek is na vandaag minimaal 13 punten weg en dus verre van realistisch.

Nieuwkoop 2
In de voorbeschouwing schreef ik nog dat de komende twee wedstrijden voor Nieuwkoop 2 alleen maar bonuspunten konden opleveren. Vandaag werden tegen de sterke nummer twee Oegstgeest de eerste drie bonuspunten al behaald. Een knappe 0-1 zege.
In de eerste helft scoorde Dorus Boddeke de enige treffer uit een vrije trap. In de tweede helft was het vooral Oegstgeest dat het spel bepaalde en Nieuwkoop onder druk hield. Nieuwkoop moest daarbij ook nog keeper Rodney van Beek missen. Hij werd prima vervangen door veldspeler Mike van Schie. En als je dan de nul kan houden in zo een wedstrijd, is dat een compliment waard.
Nieuwkoop staat nu zeven punten los van een PD plaats en dat mag na het lastige begin uitstekend worden genoemd. Wanneer het volgende week Lisse verslaat, staat het gewoon boven aan in de tweede periode. Dat zou wel een hele sterke prestatie zijn.

Nieuwkoop JO19-1
Nieuwkoop JO19-1 startte vandaag de voorjaarsreeks in de eerste klasse tegen BSC’68. Nieuwkoop verkocht zijn huid duur, maar moest de punten toch aan de Benthuizenaren laten. Na een 0-1 achterstand bij rust kwam Nieuwkoop in de tweede helft nog wel op gelijke hoogte door een knappe goal van O17 junior Robin Voorend. BSC’68 was toch de meest scherpe ploeg en ging er uiteindelijk met de drie punten vandoor.
Jammer, maar wel een prima wedstrijd gespeeld. Met deze instelling gaan de komende wedstrijden zeker punten worden gehaald.