Voorbeschouwing Nieuwkoop - RCL

16 februari 2018 10:45

Nieuwkoop 1 en de tweede klasse C is nog geen goed huwelijk. Ook in wedstrijden waarin Nieuwkoop sterker is en meer kansen creëert, zoals afgelopen zaterdag bij Lugdunum, blijft het toch zonder punten.

Zaterdag weer nieuwe kansen. Al geeft de uitslag van de uitwedstrijd tegen RCL (5-0 verlies) niet al te veel vertrouwen. Toch speelde Nieuwkoop toen ook een helft behoorlijk, maar kwam het in negentig minuten ruim te kort. Na het sterke begin van RCL is deze ploeg bijna in een vrije val geraakt. Wel werd afgelopen week weer eens gewonnen. We blijven optimistisch en gaan zaterdag gewoon voor een resultaat. Belangrijk om in ieder geval CVC Reeuwijk voor te blijven.

Het tweede elftal won vorige week verrassend van de nummer twee Oegstgeest. Zaterdag komt nummer één op bezoek: Lisse. Uit bij Lisse speelde Nieuwkoop geen slechte wedstrijd, maar werd met effectief voetbal met 4-0 afgestraft. Zaterdag staat er voor Nieuwkoop niet heel veel op het spel. Inmiddels is het team van René de jong in de middenmoot beland en krijgen ze de vier onderste ploegen allemaal nog op 'de Dulen' op bezoek. Vrijuit voetballen dus tegen de koploper, en wie weet.

De JO19-1 kon het vorige week net niet bolwerken tegen BSC ’68. Geen ramp natuurlijk, maar het is wel zaak in het begin van de voorjaarscompetitie punten te gaan pakken. Tegen Groeneweg is nog wat goed te maken. In het najaar speelde de JO19-1 een zwakke eerste helft en was daarom kansloos. Vorige week kreeg Groeneweg met ruime cijfers klop. Ik zou zeggen, borst vooruit en met vertrouwen de ploeg uit Zevenhuizen bestrijden. Een overwinning moet mogelijk zijn.