Geen punten voor 1, 2 & JO19-1

18 februari 2018 11:00

Geen punten voor Nieuwkoop 1, Nieuwkoop 2 en de JO19-1. Het eerste kon lang mee in een heel matig duel tegen RCL, maar verloor toch met 1-4. Nieuwkoop 2 had een punt verdiend tegen koploper Lisse, maar incasseerde vlak voor tijd de 1-2. De JO19-1 stelde teleur met een 3-2 nederlaag bij Groeneweg. Dit betekent dat de komende wedstrijden echt punten moeten worden gehaald om niet bij de onderste te eindigen.

Nieuwkoop 1
Een matig duel met heel weinig hoogtepunten. Pas in het laatste kwartier konden de ploegen wat doen met de ruimtes die er echt wel lagen.
Nieuwkoop startte niet goed. Al na twee minuten kreeg RCL een schietkans, die eindigde in een ongevaarlijke schuiver. Een paar minuten later was het wel raak voor RCL. Een foutieve pass werd onderschept en met één pass stond de RCL spits oog in oog met keeper Thomas Boekestein. Eenvoudig schoof hij de bal onder de Nieuwkoop keeper door: 0-1.
Daarna gebeurde er in de eerste helft nagenoeg niets meer. Nieuwkoop kon geen enkele keer gevaarlijk worden en RCL hoefde niet zo nodig. De ploeg uit Leiderdorp koesterde de snelle voorsprong, omdat RCL ook de punten keihard nodig heeft om uit de onderste regionen weg te raken.

Ook het begin van de tweede helft was weinig boeiend voor de toeschouwers. Pas na een uur spelen kreeg Nieuwkoop een eerste kleine kans. Uit een corner tikte Sjoerd Zuijdervliet de bal naast.
Vijf minuten later stond Nieuwkoop niet goed bij balverlies op het middenveld. Dit betekende een vrije doortocht voor RCL dat werd afgesloten met een schuiver van 20 meter in de linkerhoek. 0-2 en gezien het wedstrijdbeeld meteen een bijna onmogelijke opgave voor Nieuwkoop.
Toch was het twee minuten later eindelijk een keer raak voor Nieuwkoop. Eigenlijk de eerste echte kans in de wedstrijd. Een pass van Boy Vork kwam via Justin Poelwijk voor de voeten van Gareth Rowlands. Die faalde niet en passeerde beheerst de RCL-keeper. Zou er dan toch nog uitzicht op een punt zijn? Jammer genoeg kon Nieuwkoop niet echt een vuist maken en bleef het steeds te ver van het RCL doel. Onnodig balverlies gaf RCL in de 85ste minuut de kans op 1-3. Eerst keerde Boekestein nog de inzet, maar de rebound verdween in het Nieuwkoop doel.
Vlak voor tijd viel zelfs nog de 1-4. Een geflatteerde nederlaag tegen een eigenlijk tegenvallend RCL. Maar Nieuwkoop kon vandaag geen aanspraak maken op een punt. Hiervoor werd gewoonweg te weinig gecreëerd.

Nieuwkoop 2
Vorige week won Nieuwkoop 2 verrassend van Oegstgeest. Wanneer het vandaag van Lisse zou winnen, zou het serieus mee gaan doen voor de tweede periode. De kansen waren er, maar uiteindelijk ging Lisse er met de zege vandoor.

Het was een gelijk opgaande wedstrijd met een iets sterker Lisse. Na twintig minuten resulteerde dat in een ongelukkige 0-1. Een voorzet van rechts werd onderschept door Sander de Boer, maar heel ongelukkig verdween de bal in de korte hoek van het eigen doel.
Vijf minuten later trok Nieuwkoop de stand alweer gelijk. Dorus Boddeke ging sterk door en schoot van dichtbij de bal in de verre hoek.
Geen van beide ploegen kreeg grote kansen op een voorsprong en de rust werd dan ook met 1-1 bereikt.

In de tweede helft bleef Lisse de iets betere ploeg. De Lissenaren kregen een paar mogelijkheden, maar geen echte grote kansen. Nieuwkoop daarentegen wel. Tien minuten na rust had Dorus Boddeke een penalty moeten krijgen na een min of meer lompe overtreding. In de 60ste minuut wordt Rutger Vossenberg vrij gespeeld. Zijn inzet verdwijnt net naast het doel. Tien minuten voor tijd krijgt Sven Nieuwenhuizen een prima kans op de 2-1, maar zijn inzet verdwijnt net over de lat achter het doel. Niet veel later is het Lisse dat op rechts goed doorkomt en keeper Bob Takken (die overigens de geblesseerde Rodney van Beek goed verving) in de verre hoek kansloos laat: 1-2.
Nieuwkoop probeert nog in een alles of niets poging de gelijkmaker te forceren. Verder dan een paar gevaarlijke vrije trappen rond de zestien komt het niet.

Lisse begroet het eindsignaal met gejuich. En terecht, want Nieuwkoop heeft het de koploper heel lastig gemaakt. Zonde.
Als we naar beneden kijken, en eigenlijk zou dat niet meer moeten, waren de uitslagen heel gunstig vandaag. Nieuwkoop staat zes punten los van een PD plaats en krijgt in het voorjaar de onderste vier ploegen nog op bezoek op 'De Dulen'.