Punten voor Nieuwkoop 1 en JO19-1

11 maart 2018 12:00

De bal is rond zullen we maar zeggen. Dat gold de afgelopen weken zeker voor Nieuwkoop 1. Na een oefenverlies tegen NSV’46 (1-0), ging een ongeïnspireerd Nieuwkoop met dikke cijfers ten onder tegen Altior (5-1). Dan vrees je het ergste wanneer het vlaggenschip op bezoek moet bij topper Valken ’68. Maar dan zie je dat met inzet en discipline gewoon een punt kan worden gehaald. Bij Nieuwkoop 2 lukt het net niet. Thuis verloor men al de wedstrijd tegen SVC ’08 met het kleinst mogelijke verschil, vandaag verloor Nieuwkoop opnieuw in lastige en stevige wedstrijd, nu met 3-2. De JO19-1 herstelde zich knap en sleepte er vandaag een overwinning uit tegen de Jodan Boys.

Nieuwkoop 1.
Thuis werd met een duidelijke 0-5 verloren van Valken ’68, maar toen was Nieuwkoop heel ongelukkig en voetbalde het een groot deel van de wedstrijd goed mee. Vandaag had Nieuwkoop zich goed ingesteld op de tegenstander. Nieuwkoop speelde weliswaar in een 4-3-3 opstelling, maar liet Valken ’68 aan de bal en speelde zeer georganiseerd. Valken ’68 had hier duidelijk moeite mee en creëerde in de eerste helft nauwelijks mogelijkheden. Nieuwkoop had nog de beste kansen. In omschakelmomenten kreeg Gareth Rowlands twee keer een vrije doortocht naar de keeper, maar de Valkenburgse keeper kwam twee keer als winnaar uit de bus.

Ook in de tweede helft bleef Nieuwkoop volharden. Er werd keihard gewerkt en uitstekend verdedigd. Pas vlak voor tijd kreeg Valken ’68 een goede kans uit een gevaarlijke vrije trap. Maar deze keer bleef Nieuwkoop verlies in de slotfase bespaard. Een uitstekende teamprestatie. Die Haghe zal zich wel goed achter de oren krabben wanneer het volgende week naar De Dulen komt. De Hagenezen verloren zowaar van CVC Reeuwijk, dus waarom zou ook Nieuwkoop niet kunnen stunten.

JO19-1
Voor de voorjaarsvakantie verloor Nieuwkoop bij Groeneweg. Een wedstrijd waarin een 0-2 voorsprong moest worden prijsgegeven, en waarbij in de slotfase de verdiende gelijkmaker er maar niet in ging. Vandaag tegen de Jodan Boys moest gewonnen worden om niet in de onderste regionen te blijven hangen. Het begon niet goed bij Nieuwkoop. Jodan Boys had weliswaar ook nog geen punten, maar dat was niet aan het spel af te zien. Veel bewegende middenvelders en snelle spitsen brachten Nieuwkoop in grote problemen. Nieuwkoop gaf veel te veel ruimte weg en was niet agressief genoeg in de duels. Jodan Boys had zomaar naar 0-3 kunnen lopen. Het bleef echter bij 0-1. Pas na een minuut of twintig kreeg Nieuwkoop wat vat op de tegenstander en kon het de wedstrijd beter controleren. Toch kwam de 1-1 uit het niets. Een omschakelmoment bracht Erik de Boer in stelling, die maakte uitstekend gebruik van zijn snelheid en schoot via de binnenkant paal binnen.

De tweede helft startte Nieuwkoop weer slapjes. Toch pakte het team daarna de wedstrijd weer goed op. Jodan Boys kreeg vrijwel geen mogelijkheden meer en Nieuwkoop ging steeds meer druk zetten op de Goudse verdediging. Echte kansen waren er niet in de tweede helft en de wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen.  Tien minuten voor tijd belandde een vrije trap van Nieuwkoop pardoes achter de Jodan Boys keeper. De lange bal van de zijkant werd door niemand geraakt en zette de keeper op het verkeerde been.  Twee minuten later lag de 2-2 er bijna in, maar Daan van den Helder reageerde knap op een inzet van dichtbij.

Uiteindelijk werd het een zwaarbevochte overwinning. Wel een belangrijke, want Nieuwkoop stijgt zomaar drie plaatsen op de ranglijst. De competitie is nog pril, maar deze overwinning moet de ploeg vertrouwen geven voor de volgende wedstrijden.