Voorbeschouwing selectie

16 maart 2018 15:00

De voorspellingen zijn dat het dit weekend weer echt winter wordt. Afwachten dus of de wedstrijden van zaterdag wel door kunnen gaan. Nieuwkoop 1 en 2 spelen dan allebei een thuiswedstrijd. De JO19-1 gaat op bezoek bij Woerden.

Nieuwkoop 1 pakte vorige week knap een punt bij de nummer 2 Valken ’68, waar het eigenlijk drie punten moesten zijn. Zaterdag komt koploper Die Haghe op bezoek. Vorige week verloren de Hagenaars verrassend van onze concurrent CVC Reeuwijk. Het zou mooi zijn wanneer Nieuwkoop die stunt kan herhalen. En waarom niet? Die Haghe wint weliswaar veel wedstrijden, maar scoort niet altijd even gemakkelijk. Belangrijk voor Nieuwkoop is om de hele wedstrijd de discipline van vorige week vast te houden. In iedere wedstrijd komen er wel kansen. Het zou mooi zijn om thuis een resultaat te pakken en CVC Reeuwijk niet te laten ontsnappen.

Het tweede elftal speelt een belangrijk duel tegen SEV. Deze ploeg staat twee punten onder Nieuwkoop, en bij een overwinning slaat Nieuwkoop een mooi gaatje. De onderste plaatsen raken dan ook uit zicht. In de uitwedstrijd stond Nieuwkoop na een kwartier al op een 3-0 achterstand. Uiteindelijk werd met 3-2 verloren, waarbij Nieuwkoop een zee aan kansen had op een beter resultaat. Devies is dus om geconcentreerd te starten en met geduld deze tegenstander te bestrijden.

De JO19-1 pakte vorige week tegen De Jodan Boys een belangrijke zege. Deze zege is echter alleen maar belangrijk wanneer dat een goed vervolg heeft. Woerden uit is voor Nieuwkoop altijd lastig. Maar Sparta uitgezonderd, is in deze competitie verwacht ik iedereen aan elkaar gewaagd. Dus ook tegen Woerden zijn er gewoon kansen. Ook hier geldt weer discipline en strijd, het resultaat komt dan vanzelf.