Nederlagen voor Nieuwkoop 1 & 2 in Siberische kou

17 maart 2018 22:30

Het waren Siberische omstandigheden vandaag. Waar je ook stond op Sportpark de Dulen, de oostenwind sneed overal dwars doorheen. De KNVB had wijselijk alle competitiewedstrijden van alles tot en met de JO 11 afgelast. Maar de wedstrijden van Nieuwkoop 1, Nieuwkoop 2 en JO 19-1 gingen gewoon door. Alleen de JO 19-1 haalde vandaag een punt. Uit bij Woerden werd het 2-2 en de JO19-1 handhaaft zich daarmee prima in de middenmoot.

Nieuwkoop 1
Na het verrassende punt tegen runner up Valken ’68, ontving Nieuwkoop nu de trotse koploper Die Haghe. De ploeg was gewaarschuwd door de resultaten van vorige week. Nieuwkoop pakt een punt bij Valken ’68 en de koploper verliest bij de nummer laatst.
Nieuwkoop startte de wedstrijd met dezelfde intentie als vorige week. Het gaf het initiatief aan Die Haghe en posteerde 10 man achter de bal. Hierdoor ontstond een wedstrijd waarin bar weinig gebeurde.
Pas na 25 minuten kon Die Haghe over rechts doorbreken, en meteen was het raak. De eerste inzet van dichtbij kon keeper Boekestein nog keren, maar de rebound verdween hoog in het doel.
En dan heb je een probleem, want Die Haghe is een hele degelijke ploeg die weinig kansen weggeeft. Toch kreeg Nieuwkoop nog twee mogelijkheden. Eerst was het Jeffrey Pieterse die goed doorging, zijn voorzet werd vanaf de rand van de zestien prima ingeschoten door Boy Vork. De keeper van Die Haghe kon de inzet nog tot corner verwerken. Jeffrey van Lith kopte vervolgens na één van de spaarzame aanvallen net naast.
Die Haghe kreeg ook nog één kans. Een schot dat voorlangs ging werd nog binnengeschoten, maar vanwege buitenspel geannuleerd.

In de tweede helft had Nieuwkoop niet de macht om gevaarlijk te worden. Maar zolang het 0-1 is, blijft er hoop. Halverwege de tweede helft valt echter de 0-2. Een hoekschop wordt uitstekend ingekopt. De wedstrijd is gespeeld en Nieuwkoop kan helaas niet stunten. Gelukkig verliest concurrent CVC Reeuwijk thuis met 0-4 van SV Honselersdijk en blijft het spannend.

Volgende week weer een wedstrijd tegen een topper. Nieuwkoop gaat dan op bezoek bij UVS.

Nieuwkoop 2
Uit tegen SEV werd ongelukkig met 3-2 verloren. Vandaag dus het juiste moment voor revanche. Want bij een overwinning zou Nieuwkoop echt middenmoter worden en vijf punten afstand nemen van deze directe tegenstander. Het leek in de eerste helft die kant op te gaan, maar Nieuwkoop liet zich wel heel makkelijk de kaas van het brood eten.

De eerste mogelijkheid was voor Nieuwkoop toen Dennis Boer goed naar binnen kwam, maar zijn schot net over zag gaan. Niet veel later verscheen de spits van SEV alleen tegenover keeper Daan v.d. Helder, maar schoot de bal naast.  De volgende twintig minuten kreeg Nieuwkoop controle en leek SEV rijp voor de slacht. Eerst was het een prima aanval over rechts, waarna Sven Nieuwenhuizen technisch uitstekend binnenschoot. Toen verdediger Lars Jansen even later uit een counter koelbloedig de 2-0 scoorde leek het een mooie middag voor Nieuwkoop te worden. Maar het liep anders. Een scrimmage net buiten de zestien werd gewonnen door SEV, het schot verdween net buiten bereik van de keeper in de bovenhoek. Niets aan de hand zou je denken, maar vanaf dat moment was Nieuwkoop totaal van slag. Ongelukkige omschakelmomenten, slordige passing en verdedigend veel te makkelijk. Deze combinatie zorgde ervoor dat de Leidschendammers nog voor rust op een 2-3 voorsprong kwamen.

Na rust kwam Nieuwkoop nooit meer in de wedstrijd en kreeg eigenlijk geen echte kansen meer. Toen een kwartier voor tijd de 2-4 viel, was het doek gevallen. Heel zonde, maar de wedstrijd is na de 2-1 geheel uit handen gegeven. Hierdoor is Nieuwkoop in plaats van vijf punten los van SEV, een plaats gezakt. Noordwijk staat nog drie punten achter Nieuwkoop voor een PD plaats voor degradatie. Er komen nog voldoende kansen op herstel (drie thuiswedstrijden tegen de onderste drie ploegen). Maar dan zal er uit een heel ander vaatje moeten worden getapt. Te beginnen volgende week bij middenmoter ARC.