Nieuwkoop op puntenjacht tegen Honselersdijk

29 maart 2018 20:30

Zaterdag speelt alleen Nieuwkoop 1 in competitieverband. Toch zal het vanwege het paastoernooi een drukte van jewelste zijn op ons sportpark. Nieuwkoop neemt de organisatie op zich voor de regioteams van onder 8 t/m 11 jaar. Vanaf 9.30 uur tot ongeveer 14.30 uur speelt de jongste jeugd haar wedstrijdjes op de Dulen. Altijd leuk om even te komen kijken. Om 14.30 trapt Nieuwkoop 1 af tegen SV Honselersdijk. Zal het dan toch een keer gaan lukken?

Het viel niet mee vorige week tegen UVS. Het was één van de mindere wedstrijden van SV Nieuwkoop. UVS kwam, zeker in de tweede helft veel te gemakkelijk tot kansen en in balbezit kwam Nieuwkoop tot weinig ideeën. En dat terwijl tegen Valken ’68 en Die Haghe maar weinig kansen werden weggegeven. Zaterdag speelt Nieuwkoop tegen SV Honselersdijk. Een ploeg die inmiddels is aangesloten bij de subtop en als één van de weinige middenmoters min of meer veilig is voor degradatie. Maar de Westlanders hebben hun vizier op de nacompetitie gezet en gaan proberen lang in de derde periode mee te doen. De afgelopen drie wedstrijden werden gewonnen. Al moet gezegd worden dat dit niet altijd even gemakkelijk ging. Uit ging Nieuwkoop in de laatste tien minuten ten onder. Waar Nieuwkoop bijna de 1-2 scoorde, ging Honselersdijk er met de volle buit vandoor. We blijven vertrouwen houden in ons eerste elftal, maar belangrijk is dat de spelers zelf dat vertrouwen hebben. Er zijn genoeg goede wedstrijden gespeeld. Vrijwel iedereen is fit en er zijn geen schorsingen, dus zaterdag wordt het mouwen opstropen en twee keer drie kwartier knokken.

De spelers, de staf en natuurlijk het publiek zijn er hard aan toe om weer eens een resultaat te halen. Zeker in de strijd met CVC Reeuwijk om die belangrijk voorlaatste plaats, kan Nieuwkoop de punten goed gebruiken.