JO17-3 tweede op Paastoernooi

3 april 2018 16:30

Vandaag hebben we mee gedaan aan het gemeente toernooi met de JO17-3. We vertrokken om 9.30 uur vanaf de kantine met de fiets naar Noorden. Het regende wat maar dat was geen probleem.

Alle wedstrijden speelden we op veld 2. De eerste wedstrijd was rond de klok van 11.00 uur. Altior JO17-3 was de tegenstander. We begonnen goed aan de wedstrijd en kregen de nodige kansjes maar het was Altior die de score opende. 0-1. Een terugspeelbal werd verkeerd geraakt door onze keeper en met een curve verdween de bal in het eigen doel. Dit zette iedereen op scherp en toen werd er echt leuk gevoetbald. Een fraai opgezette aanval over rechts werd nog mooier afgerond in de linker kruising. 1-1. Na goed door zetten door het midden maakte we zelfs de 2-1 en dat was ook de eindstand.

De tweede wedstrijd was tegen TAVV JO17-2. In deze wedstrijd werd er goed begonnen en kregen al snel wat kansen. Er werd goed gecombineerd over het hele veld en dit resulteerde in drie prima doelpunten. Deze wedstrijd werd gewonnen met 3-0.

De laatste wedstrijd was tegen Nicolaas Boys JO17-2. Het was een lastige wedstrijd. De tegenstander kreeg wel wat kansen maar wij ook. Uiteindelijk maakten we vlak voor tijd de 1-0. Hier waren wel wat schoten voor nodig om de keeper te passeren, want hij stond steeds op de juiste positie. Uiteindelijk was een kopbal hem te machtig.

Dit betekende dus drie overwinningen en dus nog twee wedstrijden te spelen.

Eerste maar de halve finale tegen Nicolaas Boys JO17-1. Dit is een team wat uitkomt in de tweede klasse, dus we moesten er tegen aan. Het team werd op scherp gezet en er werd gestreden voor elke meter. De grootste kansen waren voor Nicolaas Boys maar de lat redde ons een keer. Ook werd de bal een keer van de doellijn gehaald. Zelf kregen we ook wat kansjes maar gescoord werd er niet. Het bleef 0-0 dus moest het beslist worden vanaf de penaltystip. De eerste drie penalty’s werden raak geschoten door Nieuwkoop. Nicolaas Boys raakte er één. De anderen ging over en onze keeper stopte er een. De volgende Nieuwkoper had de volgende ronde op zijn schoen maar hij faalde. Nicolaas Boys vocht voor zijn laatste kans en schoot raak. De laatste Nieuwkoper moest het dan maar doen: En hij deed wat hij moest doen, raak schieten. Door naar de finale en dit gaf een geweldige ontlading op het hele team.

In de finale speelden we tegen Nieuwkoop JO17-1. Dit was duidelijk een maatje te groot voor ons. We kregen nog de kans op de 0-1 maar toen was het voorbij. Met verloren de wedstrijd met 5-0.

We kunnen terug kijken op een goed toernooi met een aantal fraaie doelpunten en goed voetbal. Ook aan strijdlust ontbrak het niet, maar ik kan niets anders zeggen dan; grote klasse vandaag! Een mooie tweede plaats dit hebben jullie verdiend.