Voorbeschouwing zaterdag 7 april

5 april 2018 21:00

Na een week rust komen ook Nieuwkoop 2 en de JO19-1 weer uit voor de competitie. Nieuwkoop 1 gaat op bezoek bij HVC ’10 in Hoek van Holland.

Voor Nieuwkoop 1 wordt het steeds moeilijker om punten bijeen te schrapen. Bijna elke tegenstander heeft nog iets om voor te strijden. Dat geldt ook voor tegenstander HVC ’10 dat een mooie opmars maakt en mee wilt gaan doen voor een periode. Voor Nieuwkoop is het zaak om af en toe een puntje te pakken en daarmee in het spoor van CVC Reeuwijk te blijven. Het zou mooi zijn wanneer de thuiswedstrijd in mei tegen CVC Reeuwijk echt nog ergens om zou gaan. Thuis pakte Nieuwkoop in de aanvang van de competitie knap een punt tegen HVC ’10. Het zou een prestatie zijn als dat zaterdag herhaald kon worden. Aan het weer zal het dit keer niet liggen.

Het tweede elftal is onverwacht toch nog in problemen gekomen. Het leek op weg naar de subtop, maar door een onnodige nederlaag tegen SEV en verdiende nederlaag bij ARC staat het op een gedeelde PD plaats. De onderste drie ploegen moeten echter allemaal nog naar de “Dulen”. Zevenhoven, dat helemaal onderaan staat, is de aankomende tegenstander van Nieuwkoop. Deze wedstrijd moet gewoon gewonnen worden. Uit werd met 0-0 gelijk gespeeld, dat betekent dat Zevenhoven niet onderschat mag worden.
In de oefenwedstrijd tegen KDO 2 (dinsdag met 4-2 gewonnen) heeft Nieuwkoop 2 in ieder geval wat aan het zelfvertrouwen kunnen doen.

De competitie bij de JO19-1 is heel spannend. Alleen Sparta amateurs steekt er boven uit. Nieuwkoop zal het vooral van discipline en werklust moeten hebben. Een tweetal overwinningen en je staat gelijk in de top 4. Twee keer verliezen, en je kan zomaar onderaan staan.
Zaterdag gaat de JO19-1 op bezoek bij Oudewater. Vlak voor de winterstop werd daar nog met 1-2 gewonnen. Wanneer Nieuwkoop het op kan brengen om te voetballen zoals in de tweede helft tegen Soccer Boys, dan zijn er winstkansen.