Nieuwkoop 2 wint van Zevenhoven

8 april 2018 14:00

Het was een heerlijke voetbalmiddag zaterdag. Dat gold niet helemaal voor het voetbal zelf, maar meer voor het weer. De eerste echte voorjaarsdag zorgde helaas niet voor sprankelend Nieuwkoops voetbal. Nieuwkoop 1 kreeg een stevige nederlaag voor z’n kiezen. Het scoorde eindelijk wel weer, maar kreeg er maar liefst zeven om de oren. Nieuwkoop 2 had z’n handen vol aan rode lantaarndrager Zevenhoven, en mocht in de handen knijpen met de drie punten. Nieuwkoop JO19-1 verloor met de kleinst mogelijk marge (3-2) uit bij Oudewater. Dit brengt Nieuwkoop in plaats van in de top vijf, naar de op één na laatste plek. Om de eerste klasse voor volgend seizoen veilig te stellen moeten er echt punten worden gehaald. Tegen het sterke Bergambacht volgende week wordt dat weer een serieuze klus.

Nieuwkoop 1
Thuis behaalde Nieuwkoop 1 nog een knap gelijk spel tegen HVC ’10 uit Hoek van Holland. Maar de laatste weken is HVC ’10 aan een goede reeks bezig, terwijl Nieuwkoop de laatste wedstrijden achter de feiten aan loopt.

In Hoek van Holland heeft Nieuwkoop nooit uitzicht gehad op een punt. In de eerste helft kwam HVC ’10 al op een regelmatige 2-0 ruststand. Vlak na rust werd dit uitgebouwd naar 4-0, toen Nieuwkoop eindelijk wat kon terugdoen. Het werd 4-1 en zelfs 4-2, maar al snel vloog de 5-2 er alweer in.
Uiteindelijk werd het een zware 7-3 nederlaag. Maar dus wel met doelpunten van Thijs van der Zon, Jeffrey Pieterse en Erik de Boer.
Concurrent CVC Reeuwijk sprokkelde vandaag weer een puntje erbij via een 2-2 gelijkspel tegen Lugdunum en staat nu drie punten los van Nieuwkoop. Het doelsaldo van Nieuwkoop is nog steeds beter, maar het wordt nu toch wel serieus de vraag of Nieuwkoop rechtstreekse degradatie kan ontlopen. Uiteraard houden we het vertrouwen.

Nieuwkoop 2
Nieuwkoop 2 had na de knappe overwinning begin februari tegen Oegstgeest een serie van vier nederlagen, waarvan twee echt onnodig. Hierdoor duikelde de reserves van een plaats in de subtop naar een PD plaats. Vandaag moest er echt van hekkensluiter Zevenhoven worden gewonnen om niet echt in de problemen te komen.

Nieuwkoop maakte het zichzelf heel moeilijk vandaag. Tegen het geroutineerde, maar zeker ook op leeftijd zijnde Zevenhoven, werd een dusdanig laag tempo gespeeld dat het Zevenhoven helemaal in de kaart speelde. Nieuwkoop had in de eerste helft weliswaar veel balbezit, maar liep veel met de bal en heel erg weinig zonder de bal. Zevenhoven wachtte rustig haar kansen af en kwam halverwege de eerste helft ook op 0-1. Een domper voor Nieuwkoop, maar wel over zichzelf afgeroepen.
Gelukkig kon aanvoerder Sander de Boer vlak voor rust uit een rebound de gelijkmaker aantekenen en kon men met een gelijke stand gaan rusten.

De tweede helft startte niet veel beter, en het was eigenlijk Zevenhoven dat makkelijker en slimmer voetbalde. Toch was het Nieuwkoop dat op 2-1 kwam. Een uitstekende vrije trap van Dennis Boer verdween vlak onder de lat. En toen brak een fase aan waarin het leek of Nieuwkoop wilde gaan doordrukken. Er werd goed druk gezet en aangesloten. Al vrij snel ging de Zevenhoven keeper hierdoor in de fout waardoor Jasper Langeree kon profiteren: 3-1. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Maar nog geen twee minuten later scoorde Zevenhoven de aansluittreffer alweer na te gemakkelijk verdedigen. En dan wordt het toch nog een lastige laatste twintig minuten.

Zevenhoven was in die fase wat slimmer en sterker aan de bal, maar kreeg geen echte kansen meer. Ook Nieuwkoop kon niet echt een vuist maken. Uiteindelijk mocht het heel blij zijn met een belangrijke 3-2 overwinning. De concurrentie onderin verloor allemaal, zodat Nieuwkoop twee plaatsen opschoof.
Maar om definitief van die laatste plaatsen weg te blijven zal er nog wel wat moeten gebeuren. Sleutelduels worden Noordwijk en Ter Leede thuis. Die moeten gewonnen worden. Maar het zou veel mooier zijn wanneer volgende week bij Rijnsburgse Boys al een resultaat wordt gehaald.