Voorbeschouwing zaterdag 14 april

13 april 2018 14:00

Ook dit weekend gaan de selectieteams weer op jacht naar belangrijke punten. Het eerste gaat op bezoek bij DoCoS, het tweede speelt tegen Rijnsburgse Boys en de JO19-1 speelt thuis tegen Bergambacht.

Nieuwkoop 1
Voor Nieuwkoop 1 is het aankomend weekend zaak om er weer eens een echte wedstrijd van te maken. De laatste duels tegen HVC’10, Honselersdijk en UVS was hier geen sprake van en speelde Nieuwkoop al snel een kansloze wedstrijd. Concurrent Reeuwijk lijkt de laatste weken steeds aan een overwinning te ruiken, maar mist steeds in de laatste fase het geluk.

Dit geluk had Nieuwkoop een paar weken geleden ook niet toen het thuis in de slotseconden met 2-3 verloor van aankomende tegenstander DoCos.
Het moet dus zaterdag ook kunnen tegen Docos. De Leidenaren staan ook onder druk, want ze staan nog lang niet veilig voor een P/D plaats. Tijd voor Nieuwkoop om daar gebruik van te maken en DoCos met vertrouwen en lef te bestrijden.

Nieuwkoop 2
Het tweede gaat op bezoek bij Rijnsburgse Boys. Thuis werd (met toen nog oud-Nieuwkoop keeper Koen Verlooij op het doel) vrij kansloos verloren. Afgelopen zaterdag tegen Zevenhoven heeft Nieuwkoop gemerkt dat er nog behoorlijk wat werk aan de winkel is om de nodige punten binnen te slepen. Tegen Rijnsburgse Boys is in ieder geval een hoop strijd nodig om daar één of meer punten te halen.

JO19-1
De JO19-1 heeft het geluk niet aan haar zijde. Al een paar keer met een minimaal verschil verloren, maar dat zijn toch ook 0 punten. Zaterdag speelt de JO19-1 thuis tegen Bergambacht. Dit is naar verwachting één van de betere teams uit de competitie. Het zal moeilijk worden, maar wanneer je een paar keer pech hebt gehad, zal je ook een keer het geluk hebben.

Het piept en kraakt in de selectie, met blessures, afwezigen en een schorsing. Maar misschien komt dan juist het beste naar boven.

Succes.