Nieuwkoop pakt een punt tegen DoCoS

15 april 2018 10:45

Nieuwkoop 1 heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen DoCoS uit Leiden. En dat was maar goed ook, want ook CVC Reeuwijk wist gelijk te spelen (tegen HVC ’10) en blijft zo binnen schootsafstand van Nieuwkoop. Het tweede elftal speelde, met veel JO19 junioren, uit bij Rijnsburgse Boys. Net als de heenwedstrijd werd met duidelijke cijfers verloren (5-2). Voor Nieuwkoop 2 is het zaak om volgende week tegen directe concurrent Noordwijk te winnen. Noordwijk verraste Oegstgeest door met 5-4 te winnen en zo is Nieuwkoop weer op een PD plaats beland. Noordwijk en SEV zijn echter met een respectievelijk een beter doelsaldo en een punt meer nog binnen bereik.
De JO19-1 miste dus een aantal spelers en verloor met 0-4 van nummer drie Bergambacht. De uitslag is misschien duidelijk, maar wie de wedstrijd heeft gezien, weet dat het ook heel anders had kunnen aflopen.

Nieuwkoop 1
Nieuwkoop 1 kwam goed uit de startblokken tegen DoCoS. Het begon scherp en DoCoS kreeg geen goed vat op de wedstrijd. De beste kansen waren in de eerste helft dan ook voor Nieuwkoop. Eerst was het Sebastiaan van der Voorn die op de paal kopte. Vlak voor rust schoot Gareth Rowlands nog knap in, maar de DoCoS doelman reageerde alert.

In de tweede helft was DoCoS de betere ploeg. Thomas Boekestein moest enkele keren ingrijpen, maar deed dit prima.
Vlak voor tijd leek DoCoS toch nog, net als in de wedstrijd op de Dulen, aan het langste einde te trekken. De DoCoS spits kreeg in de blessuretijd een vrije doorgang, maar schoot uit een lastige positie over.

Op basis van twee helften een verdiend gelijkspel. DoCoS loopt hiermee een punt uit op TAVV en Nieuwkoop blijft zo in het spoor van CVC Reeuwijk. Ook bovenin de Tweede klasse C blijft het razend spannend. Koploper Die Haghe verloor van Valken ’68 en zag zo Valken ’68 en UVS op respectievelijk drie en vier punten komen.

JO19-1
De JO19-1 verloor heel geflatteerd van Bergambacht. Vooraf was Nieuwkoop gewaarschuwd. Bergambacht staat derde en had de laatste weken grote uitslagen neergezet. Nieuwkoop begon dan ook zeer verdedigend, maar kwam daardoor ook in de problemen. Bergambacht kon eenvoudig druk houden en kreeg de 0-1 een beetje cadeau. Heel slordig wegwerken leidde tot een corner voor Bergambacht. De ingeschoven centrale verdediger kon hieruit vrij inkoppen. Bergambacht bleef drukken, maar keeper Bart van Rhijn hield Nieuwkoop met een paar goede reddingen in de wedstrijd.
Na twintig minuten werd Nieuwkoop steeds sterker en kreeg een paar goede mogelijkheden. Een uitstekende pass van Adil Alla op Jim van der Sluis bezorgde Nieuwkoop de grootste kans. De inzet van Jim belandde echter ongelukkig onderkant lat. De rebound werd vervolgens veel te slap ingeschoten.
En dan, vlak voor rust, krijgt Bergambacht zomaar een vrije trap op de rand zestien. Het schot wordt in eerste instantie gekeerd, maar de rebound wordt alsnog binnen gewerkt. Een heel vervelende 0-2 vlak voor rust.

Na rust pakt Nieuwkoop het weer goed op en voetbalt vrijwel steeds op de helft van de tegenstander. Er komen wat mogelijkheden, maar niet echt grote kansen.
En weer krijgt Nieuwkoop een discutabele vrije trap tegen op de rand van het strafschopgebied. Ditmaal wordt de bal rechtstreek in de verre hoek geschoten, 0-3. De 0-4 die vlak voor tijd volgt is dan voor de statistieken.
Het grote verschil vandaag zat in het efficiënt omgaan met mogelijkheden. En daar had Bergambacht gewoon net de betere spelers voor.
Toch deed Nieuwkoop niet onder voor deze nummer drie van de competitie. Dus voldoende aanknopingspunten om volgende week tegen Leonidas (op gewoon gras) drie punten te pakken.