Nieuwkoop wint van SVC en verlaat laatste plaats

22 april 2018 11:15

Eindelijk een overwinning voor Nieuwkoop 1. Waar het tweede elftal en de JO19-1 het na een voorsprong lieten liggen, knokte het eerste elftal zich sterk terug na een achterstand. Voor alle drie de teams worden het nog spannende weken.

In de voorbeschouwing was al aangegeven dat SVC ’08 een grillig team is. En dat bleek vandaag eens te meer. Ook werd duidelijk dat in de tweede klasse de niveauverschillen klein zijn. In een wedstrijd met een ongeïnspireerd SVC ’08 en een keihard werkend Nieuwkoop boekte Nieuwkoop toch vrij eenvoudig een overwinning.
Na een paar minuten aftasten kwam Nieuwkoop vrij fortuinlijk aan een voorsprong. De eerste de beste mogelijkheid was gelijk raak. Thijs van der Zon schoot met zijn mindere rechterbeen op het doel. Een verdediger veranderde vervolgens de bal dusdanig van richting dat de keeper kansloos was. In die fase van de wedstrijd bakte SVC er bitter weinig van. Nieuwkoop kreeg voldoende mogelijkheden, maar het ontbrak aan vernuft om grote kansen te creëren. Er wordt flink gepraat binnen het SVC kamp, maar dat lijkt wel zijn uitwerking te hebben. Vrijwel uit het niets scoren de Hagenezen de 1-1.
Niet veel later krijgt Gareth Rowlands de kans op 2-1, maar in vrije positie schiet hij via de keeper naast. Nieuwkoop houdt de betere mogelijkheden, maar komt niet tot scoren. En dan krijgt SVC ’08 een penalty, na een wel heel ongelukkige handsbal van Lars Jansen.  De strafschop wordt vol overtuiging benut.
Vlak voor rust krijgt ook Nieuwkoop gelukkig een kadootje. De SVC keeper verspeelde eenvoudig de bal en Thijs van der Zon lobde vervolgens prima de bal in het lege doel.

Na de rust is het voornamelijk Nieuwkoop wat de klok slaat. Je ziet echt wel dat er kwaliteit in de ploeg van SVC ’08 zit, maar Nieuwkoop gooit veel energie in de wedstrijd en maakt daarmee het verschil. Eerst is het Jeffrey Pieterse die de 3-2 mag aantekenen via een strafschop. Daarna scoort Dorus Boddeke de 4-2 en er zijn kansen op meer. Wanneer de 5-2 valt via de rug van een SVC’08 speler is de wedstrijd gespeeld en mag Nieuwkoop voor het eerst in 2018 drie punten bijschrijven. Ook al komt SVC ’08 vlak voor tijd nog op 5-3.
Een prima overwinning die behaald is op basis van keihard werken. CVC Reeuwijk was kansloos tegen UVS en heeft de laatste plaats overgenomen van Nieuwkoop.
Dat worden dus nog drie hele interessante potjes in mei. En wellicht daarna nog nacompetitie om ook volgend seizoen in de tweede klasse te mogen uitkomen.

Nieuwkoop 2
Het tweede stelde hevig teleur in de belangrijke wedstrijd tegen Noordwijk. De “oude” mannen uit Noordwijk waren vandaag slimmer en Nieuwkoop verloor daardoor het rechtstreekse degradatieduel met Noordwijk.

Nieuwkoop kwam door een goed afstandsschot van Sven Nieuwenhuizen op 1-0 en kort daarna kon Erik de Boer van zijn snelheid profiteren en de 2-0 aantekenen. Maar ook in die fase bleek al dat Noordwijk aardig kan voetballen. Het liep slimmer en was technisch en tactisch Nieuwkoop de baas. Het jonge Nieuwkoop was echter veel fitter, maar gebruikte dit voordeel te weinig en liet Noordwijk de bal. Noordwijk maakte hier optimaal gebruik van en kwam via een rommelige situatie in de zestien op 2-1, nadat keeper Bob Takken eerst al twee keer redding moest brengen.
Vlak voor rust leek Nieuwkoop dan toch op 3-1 te komen, maar de scheidsrechter beoordeelde dat de bal nog niet geheel over de lijn was geweest.

In de tweede helft zakt Nieuwkoop steeds verder terug in de verdediging en dit speelt de slimme spelers van Noordwijk in de kaart. Zo kunnen ze zonder druk vrij eenvoudig de bal rondspelen en wachten op haar kansen. Al snel valt de 2-2 wanneer een scherpe voorzet in eigen doel wordt gegleden.
Nieuwkoop kan geen vuist meer maken en Noordwijk krijgt steeds meer controle. Tien minuten voor tijd maakt het dan de logische 2-3. Een voorzet van links wordt knap binnen gekopt.

En net als een paar weken geleden verliest Nieuwkoop een cruciaal duel tegen een concurrent na een 2-0 voorsprong. Nieuwkoop staat op een PD plaats en heeft een punt achterstand op SEV.
Er zijn nu twee weken rust, maar daarna zal de boel op scherp moeten worden gezet om in ieder geval nacompetitie te ontlopen.

JO19-1
De JO19-1 haalde een punt tegen Leonidas. Of eigenlijk, ze verloren twee punten. Ook de JO19-1 stond 2-0 voor tegen degradatieconcurrent Leonidas. Het was voornamelijk een fysieke wedstrijd. Nieuwkoop kwam op 1-0 en had veel kansen op de 2-0. Toen in de tweede helft eindelijk de 2-0 viel, leek de overwinning binnen. Een penalty en een counter betekende echter de 2-2. Nieuwkoop hield Leonidas gewoon te lang in leven. Een overwinning lag echt binnen handbereik. Slordig afwerken en meegaan in het opportunistisch voetballen van Leonidas kostte de JO19-1 de overwinning.

Jammer, maar er zijn de komende wedstrijden nog kansen om te klimmen op de ranglijst. Net als voor Nieuwkoop 1 en 2 is er eerst twee weken rust.