Voorbeschouwing: bekerontmoeting met Sportlust'46

8 november 2018 20:45

Rick Sinnige

Nadat Nieuwkoop de eerste plaats behaalde in de bekerpoule mag het in de eerste knock-out fase aantreden tegen bekerhouder Sportlust '46. Een zware kluif, maar een mooie test.

De Woerdenaren bereikten de 2e ronde van de beker door in de poulefase af te rekenen met ESTO (4-1), SCH'44 (6-0) en CSW (3-1). Dat de rood-witten echte cupfighters zijn, hebben ze al lang bewezen. Vorig seizoen werd namelijk de beker gewonnen. Dat was de eerste keer voor de Eerste klasser. Eerder in dit seizoen mocht het daarom ook deelnemen aan de kwalificatieronde voor de landelijke KNVB Beker, maar daarin verloor het met 0-4 van HBS. In het seizoen 2014/15 nam het daar wel deel aan. Toen versloeg het FCV en Kozakken Boys, maar verloor het in de 16e finales van FC Volendam.

In de 1e klasse doet de ploeg uit Woerden het tot op heden uitstekend. Ze staan namelijk na zeven wedstrijden op een keurige 2e plaats. Er werd nog maar één keer verloren en het kreeg slechts vijf doelpunten tegen. In het seizoen 2005/06 promoveerde de club naar de 1e klasse. Onder leiding van Koos van Zoest, vorig seizoen nog trainer van Nieuwkoop, werd het een stabiele 1e klasser. In 2011 promoveerde het naar de Hoofdklasse. Na drie moeilijke jaren volgde degradatie en diezelfde sprong en val werd die twee seizoenen daarna nog eens overgedaan. In 2017 eindigde het als 4e in de 1e klasse en vorig seizoen werd het 3e. Ondanks dat er twee klasses tussen Nieuwkoop en Sportlust zitten, onderschatten de rood-witten de wedstrijd van zaterdag zeker niet., kregen we al te horen.

Nieuwkoop overleefde de beker door resultaten te boeken tegen FC Perkouw (0-0), SPV'81 (5-0) en Bergambacht (3-1). Het behaalde zodoende zeven punten en dat was voldoende om voor het eerst sinds het seizoen 2014/15 door te bekeren. Toen werd de poulefase met Linschoten, RVC'33 en Cabauw overleefd. In de 2e ronde werd Berkel na strafschoppen verslagen en in de 3e ronde werd er na strafschoppen verloren van RKSV De Ster. In het huidige seizoen begon Nieuwkoop erg sterk. Na een kleine dip van drie wedstrijden zonder overwinning, werd afgelopen weekend Alphia verslagen met 0-3. Je kunt dus stellen dat de oranjehemden weer op tijd in vorm zijn voor de bekerconfrontatie.

Gaat Nieuwkoop zaterdag voor een bekerstunt zorgen tegen de 1e klasser? Aftrap om 14:30 uur op Sportpark de Dulen.