Speler van de week: Wesson van Koert uit de JO11-2

19 november 2018 9:00

Rick Sinnige

Dit seizoen is er elke week een jeugdspeler van de week. Aan deze speler worden elf voetbalvragen gesteld. Een week lang staat diegene dan in het zonnetje op de website. Deze week is dat Wesson van Koert uit de JO11-2. Zijn mooiste voetbalmoment was dat hij kampioen werd met de JO9-4 en de JO11-4.

Waarom vind je voetballen zo leuk?
Ik vind het gewoon heel leuk om een bal een trap te geven. Het is ook grappig om mensen uit te kappen. En ik kan best hard schieten.

Wat vind je leuk aan voetballen bij SV Nieuwkoop?
De meeste kinderen ken ik hier, dus dan weet ik ook hoe ze voetballen. Met drie kinderen zit ik al sinds de JO9-8 bij elkaar. Er zitten ook vier jongens uit mijn klas in het team.

Hoe lang voetbal je al bij SV Nieuwkoop?
Vijf jaar. Ik heb in de JO9-8, JO9-4, JO9-2, JO11-4 en nu zit ik in de JO11-2.

Welke positie speel je en op welke positie zou je graag nog willen spelen?
Het liefst speel ik rechts voor, maar soms ook wel links voor. Heel soms sta ik ook nog achter. Ik zou heel graag nog een keer centraal op het middenveld willen staan.

Wat is het mooiste doelpunt wat jij ooit heb gescoord?
Dat was tegen Alphia. Toen stond ik net over de middenlijn en schoot ik via de lat in het doel. De bal rolde een soort van over het net.

Wat is je favoriete profclub en waarom?
FC Barcelona, omdat ze gewoon heel goed zijn. In Nederland Ajax.

Het team van Wesson

Wie is je favoriete voetballer?
Ik denk Neymar, omdat hij hele goede skills heeft. Alleen zijn schwalbes zijn niet leuk. Van vroeger was Johan Cruijff mijn favoriete voetballer, en van nu Memphis Depay, Arjen Robben en Wesley Sneijder ook.

Wil je later profvoetballer worden, bij welke club het liefste?
Op zich wel, maar mijn sliefmoeder (stief klinkt onaardig) zegt dat ik er wel voor moet werken. Dan zou ik dat het liefst willen bij Barcelona, maar om te beginnen zou ik misschien wel voor FC Utrecht kiezen. En daarna naar Ajax.

Heb je dingen die je graag vaak hetzelfde eet voor de wedstrijd?
Voordat ik ga trainen Chinese tomatensoep met broodjes. Voor de wedstrijd gewoon een broodje.

Voetbal je liever op gras of kunstgras?
Dat ligt er aan. Als het nat is liever op kunstgras, dan kan ik een goede sliding maken. Op het gewone gras word je dan helemaal vies en daar hou ik niet van.

Wat is jouw voetbaldroom?
Dat ik een van de beste voetballers ter wereld word. Bij Barcelona, en ik hoop in een team met Lionel Messi.