Voorbeschouwing: seizoen positief afsluiten

9 mei 2019 16:00

Rick Sinnige

Lang leek SV Nieuwkoop op weg naar een plek in de nacompetitie van de 3e klasse. Een bittere 3e periode gooide echter roet in het eten. In de laatste zes wedstrijden werden slechts vier punten gepakt en de ploeg van trainer Michel Strating is afgezakt naar plaats 6 op de ranglijst. In theorie blijft de nacompetitie mogelijk, maar het lijkt niet realistisch. Wel realistisch is het proberen positief afsluiten van de competitie.

Dat positief afsluiten moet beginnen met een wedstrijd tegen nummer drie Sporting Leiden. De ploeg uit Leiden is nog volop in de race voor een plaatsje in de nacompetitie, maar is bezig aan een wisselvallige 3e periode. Van de laatste zes wedstrijden werden er drie gewonnen, één gelijk gespeeld en twee verloren. Die nederlagen kwamen niet tegen de bovenste ploegen uit de ranglijst, maar tegen respectievelijk DWO en Zwammerdam. Op bezoek bij Alphia werd er met 2-2 gelijk gespeeld. Het laatste resultaat, voor de twee weken vakantie, was een 1-0 overwinning tegen Be Fair. Positief voor Nieuwkoop aan dit verhaal is dat de laatste twee uitwedstrijden, tegen DWO en Alphia, dus niet werden gewonnen.

Nieuwkoop lijkt ondertussen in een soort moeras te zitten. In de 3e periode werd er één keer gewonnen, één keer gelijk gespeeld en vier keer verloren. De overwinning werd behaald tegen Zwammerdam en tegen Be Fair werd een punt gepakt. In de periodestand bezet Nieuwkoop de 12de plaats en in de competitie staat het 6de. Een plaats stijgen in de eindrangschikking blijft nog altijd mogelijk, maar het moet ook oppassen dat het volledig wegzakt en daarmee eigenlijk tegen de verhoudingen in te laag gaat eindigen. In theorie kan Nieuwkoop nog afzakken naar plaats 10, maar ook stijgen naar plaats 3. Het belangrijkste zal zijn om het seizoen positief af te sluiten.

De twee ploegen stonden dit seizoen uiteraard al eens tegenover elkaar. Toen werd er met ruime cijfers gewonnen door Sporting Leiden. Het werd maar liefst 4-0. Nieuwkoop had die wedstrijd redelijk veel balbezit, maar wist toen niet tot doelpunten te komen. Sporting deed dit wel en won uiteindelijk ruim.

De aftrap is zaterdag om 14:30 uur op Sportpark De Dulen.