Speler van de week: Finn van Heusden uit de JO13-3

13 mei 2019 9:00

Rick Sinnige

Dit seizoen is er elke week een jeugdspeler van de week. Aan deze speler worden elf voetbalvragen gesteld. Een week lang staat diegene dan in het zonnetje op de website. Deze week is dat Finn van Heusden uit de JO13-3. Eerder speelde hij in de F7, E4 en JO11-3. Zijn favoriete voetballer is Neymar.

Waarom vind je voetballen zo leuk?
Ik kan het, heb een leuk team en doe het al best lang. Mijn team speelt goed samen en het zijn allemaal vrienden van mij. Ik heb ook leuke trainers, Cees en Sander.

Wat vind je leuk aan voetballen bij SV Nieuwkoop?
Het is vlakbij mijn huis en het is gezellig hier.

Hoe ben je er bij gekomen om te gaan voetballen?
Vroeger zat ik niet op een sport en ging ik in onze achtertuin met een bal tegen de muur aanschieten. Toen ging ik meer op veldjes voetballen en wilde ik hier bij de club komen spelen.

Welke positie speel je en op welke positie zou je graag nog willen spelen?
Linkshalf. Eerst stond ik altijd spits. Ik zou graag nog een keer rechts- of linksachter willen spelen.

Wat is het mooiste doelpunt wat jij ooit hebt gescoord?
Dat was uit een lage en harde hoekschop. De bal kwam tegen mijn hiel aan en ging via de keeper het doel in. Ook een afstandsschot buiten de zestien was een mooi doelpunt.

Wat was het leukste wat je met voetballen mee hebt gemaakt?
Een spannende wedstrijd die we wonnen met 2-1. Afsluitweekend is ook leuk, met de spellen die we doen. Als teamuitje zijn we ook wel eens gaan Poldersporten.

Het team van Finn

Wat is je favoriete profclub en waarom?
Paris Saint Germain, omdat Neymar er speelt en daar ben ik fan van. In Nederland is Ajax mijn favoriete club.

Wil je later profvoetballer worden, bij welke club het liefste?
Als het er in zit wel ja. Het liefste word ik dat bij Manchester United en in Nederland bij Ajax.

Heb je dingen die je graag vaak hetzelfde eet voor de wedstrijd?
Andijvie stamppot. In de zomer graag een broodje.

Voetbal je liever op gras of kunstgras?
Gras, ik speel meer op gras en kunstgras. Op kunstgras rolt de bal ook veel sneller.

Wat is jouw voetbaldroom?
Dat ik het WK win met Nederland.