Voorbeschouwing: Plek in de top 5 verdedigen

16 mei 2019 19:00

Rick Sinnige

Na afgelopen weekend doet Nieuwkoop officieel niet meer mee om de knikkers. Wel werd er een klinkende 4-0 overwinning geboekt tegen Sporting Leiden, toen nog de nummer drie op de ranglijst. Nieuwkoop nam daarmee plaats vijf in de stand over van VVSB en heeft nu twee wedstrijden over om die plek vast te houden.

De tweede seizoenshelft zal voor Nieuwkoop niet de boeken in gaan als de meest succesvolle aller tijden. Wel werd er vorige week, na twee weken rust, een matige periode met een klinkende 4-0 zege afgesloten. Sporting Leiden moest er aan geloven op het eigen kunstgras en zag Nieuwkoop een fantastische teamprestatie leveren. Met nog twee wedstrijden te gaan in dit seizoen is het een fijne start om het jaar goed af te sluiten. Nieuwkoop bezet nu plaats vijf op de ranglijst en zou plaats vier nog kunnen veroveren. Zeker is het al van een plaats in de top 7. Alleen VVSB en DSVP zouden de oranjehemden nog voorbij kunnen gaan in de stand.

De tegenstander van zaterdag, DWO, zit in een hele andere wereld. De ploeg uit Zoetermeer vinden we terug op de 12de plaats, dus op een nacompetitie plek. Directe degradatie is inmiddels voorkomen en ook een plek in de nacompetitie kan nog worden ontweken. Zwammerdam staat namelijk slechts één punt boven de blauw-witten, die zaterdag dus volle bak zullen moeten gaan. Feit is dat DWO in een sterke periode zit. In de 3e periode zelf staan ze niet voor niets op een 5e plaats. Van de laatste zeven wedstrijden werden er drie gewonnen, drie verloren en één gelijk gespeeld. Vorige week wisten ze nummer twee Be Fair nog het vuur aan de schenen te leggen. Ondanks dat werd er met 6-4 verloren in Waddinxveen.

Nieuwkoop en DWO troffen elkaar al vroeg dit seizoen, namelijk in speelronde 3. Toen liet de ploeg van Michel Strating niets over van een matig DWO. Het werd liefst 7-0. Dennis Boer had daar met vier doelpunten een groot aandeel in. Ook Sebastiaan van der Voorn, Boy Vork en Thijs van der Zon wisten zichzelf te verzekeren van een plekje op het scoreformulier. Mede dankzij de ruime zege pakte Nieuwkoop toen de koppositie in de competitie.

Kan Nieuwkoop zaterdag opnieuw winnen van DWO? De aftrap is om 14:30 uur op het DWO-sportterrein. De routebeschrijving is -HIER- te vinden.