Speler van de week: Joost van der Eijk uit de JO11-1

20 mei 2019 9:00

Rick Sinnige

Dit seizoen is er elke week een jeugdspeler van de week. Aan deze speler worden elf voetbalvragen gesteld. Een week lang staat diegene dan in het zonnetje op de website. Deze week is dat Joost van der Eijk uit de JO11-1.

Waarom vind je voetballen zo leuk?
Het is een teamsport, je kunt veel met een bal doen en dat vind ik leuk. Trucjes en hooghouden kan ik goed. Ik heb een leuk team. We winnen veel, de sfeer is goed en we hebben leuke trainers. Dennis en Roland. Ik zit ook bij mijn zusje in het team, dat vind ik ook leuk.

Wat vind je leuk aan voetballen bij SV Nieuwkoop?
De club organiseert leuke dingen, zoals het Paastoernooi. Het is ook gezellig hier.

Hoe lang voetbal je al bij SV Nieuwkoop?
Zes jaar. Ik heb in de mini’s gezeten, F8, F3, F1, JO10-1 en nu zit ik in de JO11-1.

Welke positie speel je en op welke positie zou je graag nog willen spelen?
Rechtsachter of rechtsvoor. Ik zou graag nog een keer in de spits willen spelen.

Wat is het mooiste doelpunt wat jij ooit hebt gescoord?
Een penalty, die schoot ik tegen de paal en de lat tegelijk. In de kruising.

Wat was het leukste wat je met voetballen mee hebt gemaakt?
Een wedstrijd in de F8, toen wonnen we met 8-0 en ik scoorde toen vier keer als rechtsachter. We zijn met een teamuitje een keer naar Strand Zomer geweest, dat was ook leuk.

Het team van Joost

Wat is je favoriete profclub en waarom?
Ajax. Om mijn vader te pesten, die is voor Feyenoord. Ik vind het ook gewoon een hele goede club. In het buitenland is Barcelona mijn favoriete club.

Wie is je favoriete voetballer?
Donny van de Beek of Frenkie de Jong. Ze zijn de beste bij Ajax. In het buitenland vind ik Gerard Pique en Lionel Messi erg goed.

Heb je dingen die je graag vaak hetzelfde eet voor de wedstrijd?
Mexicaans, zoals wraps. Voor de wedstrijd een boterham met hagelslag en kaas of worst.

Voetbal je liever op gras of kunstgras?
Gras. Als het goed gras is tenminste. Als je valt heb je minder pijn en je kunt beter schieten.

Wat is jouw voetbaldroom?
Om bij Ajax te spelen.