Nieuwe vorm van maken teamindelingen voor volgend seizoen

21 mei 2019 10:30

Terwijl in de ontvangstkamer werd gesproken over de selectie van het volgend seizoen, zat een groot comité van 17 vrijwilligers in de kantine te praten over 70 spelers voor het volgende seizoen voor de leeftijdscategorie O12 en O13.

Dit zijn al de eerste sporen van het nieuwe technisch beleid voor de jeugd om alle spelers serieus te beoordelen en voor hen een plek in het nieuwe seizoen te vinden waar hij (en een enkele zij) het beste tot zijn/haar recht komt.

Tot na middernacht werd hier met grote zorgvuldigheid en interesse over gesproken met elkaar om tot een breed gedragen besluit te komen voor een eerste indeling.

Als basis voor deze vergadering zijn er twee avonden georganiseerd met onderlinge wedstrijden waarin alle spelers zijn beoordeeld op diverse kwaliteiten die het voetbal in zich hebben. (aanvallen, verdedigen, omschakelen, etc.) Daarnaast is ook gekeken naar de ontwikkeling van de speler gedurende het hele seizoen.

We zijn verheugd op de grote opkomst en vooral serieuze deelname van vele trainers en leiders die al jaren onze vereniging een warm hart bijdragen. Paul Woerde heeft als hoofdleider voor deze lichting het voortouw genomen en geregeld dat alles in goede banen is gelopen.

Op naar de andere leeftijdscategorieën.

Namens het Bestuur Technische Jeugdzaken.