Voorbeschouwing: Drie mogelijke kampioenen & laatste wedstrijd Nieuwkoop 1

23 mei 2019 22:30

Rick Sinnige

Aanstaande zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd op het programma voor Nieuwkoop 1. De ploeg is inmiddels uitgespeeld en zal het seizoen goed af willen sluiten op de eigen kunstgrasmat tegen Blauw-Zwart. Voor een aantal teams staat er wel nog genoeg op het spel. Drie van die teams kunnen zaterdag op Sportpark de Dulen kampioen worden!

MO13-1
Het eerste team dat zaterdag kampioen kan worden is de MO13-1. Dat zou een razendknappe prestatie zijn. Niet alleen omdat het hun eerste seizoen is als team, maar ook omdat ze eerder dit seizoen al kampioen werden van de 2e klasse en het een stapje hoger in de 1e klasse net zo goed doen. Helaas staan ze na twee mindere resultaten nu op de tweede plaats, maar zaterdag is de alles beslissende wedstrijd tegen nummer één Quick Boys. Winnen is kampioen. Aftrap is om 08:45 uur op veld 1.

JO11-4
Ook de JO11-4 kan zaterdag de titel binnenslepen. In de najaarscompetitie waren ze al dichtbij, maar toen moesten ze aanzien hoe in de 7e klasse MMO kampioen werd. Dat ze nu een stapje hoger in de 6e klasse alsnog kampioen kunnen gaan worden is dan ook een fraaie prestatie. Een overwinning tegen Meerburg betekent feest voor deze jonge spelers. Bij een gelijkspel of nederlaag is het afhankelijk van ASW en het latere resultaat van Meerburg, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Aftrap is om 09:15 uur op veld 2.

JO13-2
Het derde team dat kampioen kan worden is de JO13-2. De eerste seizoenshelft zat niet mee voor dit team. In de competitie werd geen enkel punt gepakt en het is dan ook geen schande dat er iets lager gevoetbald zou gaan worden in de voorjaarscompetitie. Een mooie prestatie is het dan wel als het team zich volledig op weet te richten en nu dus kampioen kan worden en let wel, nu werd er nog geen enkel punt verspeeld. Afgelopen zaterdag stootte het nummer 1 TAVV van de troon door met 3-5 te winnen. Een overwinning tegen Woubrugge zal dit weekend niet genoeg zijn. De jongens hebben namelijk een wedstrijd minder gespeeld dan TAVV en staan flink achter in doelsaldo. Als de jongens winnen en TAVV verspeeld punten, dan is dit weekend het kampioenschap binnen. Mocht het dit weekend niet lukken, dan mag het zaterdag 15 juni op herkansing tegen VEP (de inhaalwedstrijd). Aftrap is om 10:15 uur op veld 1

1
Voor Nieuwkoop 1 gaat het seizoen uit als een nachtkaars. Het verhaal van dit seizoen is inmiddels vaak geschreven en dus leggen we de focus nu op het laatste duel van dit voetbaljaargang. Thuis tegen Blauw-Zwart kan het seizoen met drie punten worden afgesloten. Nieuwkoop was dit seizoen erg sterk op de eigen kunstgrasmat. Er werd slechts drie keer verloren in zowel beker als competitie. Blauw-Zwart wist dit seizoen slechts twee uitwedstrijden te winnen en dus zal Nieuwkoop genieten van het thuisvoordeel. Het heeft nog iets goed te maken tegen de ploeg uit Wassenaar, want uit werd er 3-1 verloren. Aftrap om 14:30 uur op veld 1.

Aan het einde van deze dag zullen we na het begin op vrijdag het jubileumfeest door gaan zetten met de Derde Helft XXL. Start vanaf 17:00 uur in de tent op veld 5. Toegang is gratis!