Speler van de week: Dax van der Voorn uit de JO10-3

27 mei 2019 9:00

Rick Sinnige

Dit seizoen is er elke week een jeugdspeler van de week. Aan deze speler worden elf voetbalvragen gesteld. Een week lang staat diegene dan in het zonnetje op de website. Deze week is dat Dax van der Voorn uit de JO10-3. Zijn favoriete profclub is Ajax.

Waarom vind je voetballen zo leuk?
Mijn vader en moeder hebben gevoetbald. Het is ook gewoon leuk.

Wat vind je leuk aan voetballen bij SV Nieuwkoop?
Al mijn vrienden zitten op voetbal. Ik heb ook een leuk team en het zijn mijn vrienden geworden. Mijn beste vrienden in het team zijn Roan, Zoë en Bart. Ik heb goede trainers, Marco en Luc. Van Marco krijg ik ook keeperstraining.

Hoe lang voetbal je al bij SV Nieuwkoop?
Bijna 6 jaar. Ik ben begonnen bij de mini’s, daarna heb ik in de F5, JO9-4 en JO9-3 gezeten. Nu speel ik in de JO10-3.

Hoe ben je er bij gekomen om te gaan voetballen?
Ik vond het leuk. Toen ik drie jaar was had ik een vaas uit het raam geschoten met een bal.

Welke positie speel je en op welke positie zou je graag nog willen spelen?
Keeper, verdediging en soms in de spits. Ik zou graag nog op het rechts op het middenveld willen spelen.

Wat is het mooiste doelpunt wat jij ooit hebt gescoord?
Toen ik als keeper de bal oppakte liep ik naar voren en schoot ik de bal er in. De tegenstander dacht dat het niet mocht, maar dat mocht dus wel.

Het team van Dax

Wie is je favoriete voetballer?
Lionel Messi en Matthijs de Ligt. De Ligt vind ik als verdediger beter, hij kan goed koppen. Messi is heel snel, heeft goede passes en vrije trappen.

Wil je later profvoetballer worden, bij welke club het liefste?
Ja, het liefste bij Ajax. In het buitenland zou ik graag bij Barcelona willen spelen.

Heb je dingen die je graag vaak hetzelfde eet voor de wedstrijd?
Voor de training groente en in de ochtend voor de wedstrijd een gebakken ei.

Voetbal je liever op gras of kunstgras?
Gras. Als je daarop duikt als keeper dan gaan je knieën niet kapot.

Wat is jouw voetbaldroom?
Om bij een profclub te komen.

Ik wil trainers Marco en Luc bedanken voor het leuke en gezellige seizoen!