Speler van de week: Keanu Wilde uit de JO13-4

3 juni 2019 9:00

Rick Sinnige

Dit seizoen is er elke week een jeugdspeler van de week. Aan deze speler worden elf voetbalvragen gesteld. Een week lang staat diegene dan in het zonnetje op de website. Deze week is dat Keanu Wilde uit de JO13-4. Eerder speelde hij bij ons in de E7 en ook speelde hij eerder bij VV Krabbendijke in Zeeland. Zijn favoriete voetballers zijn Jens Toornstra en Kylian Mbappe.

Waarom vind je voetballen zo leuk?
In het begin was ik niet zo goed, maar ik heb het geprobeerd en ben steeds beter geworden. Trucjes doen met de bal vind ik leuk om te doen.

Wat vind je leuk aan voetballen bij SV Nieuwkoop?
Ik heb een leuk team en hou van de samenwerking en de leuke dingen die we met het team en de club doen.

Hoe ben je er bij gekomen om te gaan voetballen?
Ik vond het vroeger al leuk, al begon ik met bloemetjes plukken op het veld. Later ben ik gestopt omdat we gingen verhuizen. Toen ben ik op straat gaan voetballen, ging het beter en wilde ik weer gaan voetballen. Toen ben ik hier gekomen.

Welke positie speel je en op welke positie zou je graag nog willen spelen?
Linkshalf. Soms linksback, linksvoor of spits. Als invaller keep ik ook wel eens. Als ik een plek mag kiezen waar ik graag wil spelen dan is dat als keeper.

Wat is het mooiste doelpunt wat jij ooit hebt gescoord?
Vroeger ben ik een keer topscorer geweest. Mijn mooiste doelpunten waren een kopbal en schot uit een corner. Ook scoorde ik een keer met een halve maan, dat is een halve omhaal.

Wat was het leukste wat je met voetballen mee hebt gemaakt?
Vorige week hebben we iets leuks gedaan met ons team. Toen hebben we thuis gegeten bij iemand en dat was erg gezellig.

Het team van Keanu

Wat is je favoriete profclub en waarom?
Feyenoord, daar ben ik mee opgegroeid en ik blijf dus voor hun. In het buitenland Paris Saint Germain, daar zit mijn lievelingsvoetballer bij.

Wil je later profvoetballer worden, bij welke club het liefste?
Heel graag, maar ik heb nog meer leuke dingen die ik wil. Als het wel lukt, dan wil ik bij Feyenoord profvoetballer worden. En als ik verkocht word wil ik naar Paris Saint Germain.

Heb je dingen die je graag vaak hetzelfde eet voor de wedstrijd?
Pizza, roti of lasagne.

Voetbal je liever op gras of kunstgras?
Kunstgras, omdat ik er lekker op kan spelen en er goed op kan passen omdat er geen hobbels in zitten. Ik kan er ook lekkerder op sprinten.

Wat is jouw voetbaldroom?
Dat ik ooit met een beroemde voetballer op het veld mag staan en dat ik scoor met een omhaal als ik bij een profclub speel.