Het kampioensjaar van de MO13-1

14 juli 2019 13:45

Rick Sinnige

De MO13-1 werd in de najaarscompetitie kampioen. Ook in de tweede seizoenshelft waren ze dichtbij, maar haalden ze het net niet. Met speelsters Jaimy van Houten, Chiara van der Hoorn, Meike Kuijf en trainer/coach Patrick Vos blikken we terug op hun kampioensjaar!

Wat vonden jullie van het afgelopen seizoen?
Leuk. We deden het goed en mochten daarom ook meedoen met toernooien. Het team was heel hecht en ondanks dat het team nieuw was speelden we heel goed. We zijn ver gekomen.

Jullie werden in de eerste seizoenshelft kampioen, maar waren afhankelijk van Floreant. Hoe verliep deze dag voor jullie?
We hadden eerst thuis zelf 5-0 gewonnen van Rohda ’76. We zijn toen zonder te douchen de auto in gesprongen naar Floreant toe, om daar te kijken. Het bleef 0-0, ondanks dat de scheidsrechter extra lang door liet gaan. Toen werd er afgefloten en waren wij kampioen. Er zijn daarna drie meiden eerst in gaan vallen bij de JO13-3, die bij Bernardus speelde. In de middag hebben we een feestje gevierd in de kantine, met mooi versierde taarten en bloemen.

Wat was je eerste reactie/gevoel toen het kampioenschap binnen was?
Blijdschap. Er kwamen veel stress berichtjes in de groepsapp. We zouden de rest van het team op de hoogte houden als er werd gescoord, want niet iedereen was mee naar Floreant, maar er werd niet gescoord. Dus er werd niks gestuurd. Er zijn toen zoveel appjes binnen gekomen over hoe het ging. De rest van het team stond in de kantine en was erg blij toen we lazen dat we kampioen waren. De meiden die bij Floreant waren hebben nog de trainers van hun tegenstander bedankt.

In de tweede seizoenshelft lukte het net niet. Jullie verloren de kampioenswedstrijd van Quick Boys. Dit was een spannende wedstrijd, hoe was dat voor jullie?
We stonden bijna gelijk in punten, waardoor het spannend was. Er stonden veel mensen langs de kant, dus dat speelde ook mee. We zijn de hele wedstrijd blijven voetballen, maar het is niet gelukt. Tweede worden is ook goed.

Baalden jullie erg na de nederlaag of zijn jullie ook dik tevreden met de tweede plaats?
We gingen een klasse hoger spelen en werden hier tweede. Het is jammer dat het niet lukte, maar we balen er niet heel erg van. Er is nog een klein feestje gevierd in de kleedkamer en we hebben daarna nog in de kantine gevierd dat we tweede zijn geworden. We baalden meer na de wedstrijd tegen FC Oudewater, de nummer één na laatst. Die wedstrijd verloren we.

Jullie hebben meegedaan aan het NK MO13 in Assen. Hoe zag deze dag er uit en hoe vonden jullie dat?
We moesten heel vroeg ons bed uit en het regende heel hard. Het was in de bus gezellig en moesten twee uur rijden. Daar was er eerst een openingsceremonie en zongen we het Wilhelmus. Het was bijzonder dat we werden uitgenodigd en de andere teams zich moesten plaatsen. Het ging heel gelijk op, we speelden goed en werden uiteindelijk 12de van de 16. Op de terugweg zijn we gaan eten bij de McDonalds en was het weer gezellig in de bus.

Chiara, dit was jouw vierde seizoen op voetbal. Voor het eerst met een meidenteam na drie jaar bij de jongens. Hoe vond je dat en wat vind je leuker?
Met de jongens voetbalde je ook leuk, maar met de meiden gaat het iets beter. Het was wel even wennen, maar ik heb er geen spijt van.

Je was verdediger en aanvoerder dit seizoen. Jullie hebben slechts 25 tegendoelpunten gehad, hoe komt dat? Wat deed jij in je rol als aanvoerder?
We verdedigden als team heel goed en bleven goed bij de tegenstander. Als ik mee naar voren ging pakte een ander mijn positie weer op. Ik probeerde als aanvoerder iedereen op haar plek te zetten en aan te geven wat ze moesten doen.

Jaimy, je bent overgekomen van Aarlanderveen om hier in een meidenteam te komen voetballen. Waarom en wat vond je er van?
We kwamen kijken bij trainingen en het leek ons leuk om hier te gaan voetballen. Mijn zusje en ik waren de enige die ons best deden bij Aarlanderveen en toen dachten we ‘adios’. We hebben een leuk team en hebben veel gepresteerd dit seizoen.

Jij stond dit seizoen op het middenveld, maar scoorde ook behoorlijk veel. Wat is nu echt je specialiteit?
Als ik kon schieten dan schoot ik gewoon. Niet denken, maar gewoon doen.

Meike, jij bent dit seizoen begonnen met voetballen. Hoe was het voor jou om in dit team te beginnen en was de komst van het meidenteam ook de reden dat je bent gaan voetballen?
In de pauzes gingen we vaak voetballen en ik hoorde dat er een meidenteam kwam. Toen wilde ik echt op voetbal gaan.

Je was dit seizoen rechtsbuiten, heb je enig idee hoeveel je dit seizoen hebt gescoord? Als rechtsbuiten zijn voorzetten erg belangrijk, wie gaf de beste voorzetten?
Ik weet niet precies hoeveel ik heb gescoord, maar in de tweede seizoenshelft waren het er zeven. Ik kreeg goede voorzetten van Chiara, die kon goed diepe ballen geven en dan gebruikte ik mijn snelheid om voor het doel te komen. Dan scoorde ik zelf of gaf ik de bal af.

Patrick, jij mocht dit seizoen als trainer voor de groep staan. Wat is de kracht van dit team?
Gezelligheid, voor elkaar wat over hebben en gewoon gaan. Van achteruit opbouwen naar voren toe, gebruik maken van de vleugels was qua tactiek de kracht van dit team.

Jullie gaan volgend seizoen door naar de MO15, wat verwachten jullie van komend jaar of waar hopen jullie op?
Op weer een leuk seizoen waarin we het goed doen en een goede band met elkaar hebben. Het zal wel moeilijker worden, want we willen het weer goed doen. Chiara: Beter worden als aanvoerder. Meike: Beter voorgeven. Jaimy: Nog beter spelen.

We willen heel graag dat meidenvoetbal groeit bij deze mooie club en zien dat ook gebeuren. Wat willen jullie meiden meegeven die overwegen om te gaan voetballen?
Het is een leuke ervaring en het is erg gezellig. Je bent ook lekker bezig. Dus meld je vooral aan!