Speler van de week: Tijs van der Linden uit de JO10-2

2 september 2019 21:00

Rick Sinnige

Ook dit seizoen gaan we door met de Speler van de Week! Deze week is Tijs van der Linden uit de JO10-2 aan de beurt. Tijs is linksvoor en we stelden hem elf voetbalvragen.

Hoelang voetbal je al bij SV Nieuwkoop?
Vijf jaar. Ik heb in de mini’s, JO8-2, JO8-1 en JO9-2 gezeten en nu zit ik in de JO10-2.

Hoe ben je er bij gekomen om te gaan voetballen?
Omdat mijn vader, Jos, ook hier voetbalde en ik het leuk vond om te voetballen. Mijn vader kon goed voetballen en is ook een voorbeeld voor mij.

Waarom vind je voetballen leuk?
Je kunt hard schieten met de bal en er lekker mee spelen.

Vind je het leuk om te voetballen bij SV Nieuwkoop?
Ja, het is een leuke club en al mijn vrienden voetballen ook hier. Dat zijn Lucas, Dax, Finn, Twan, Mats en Mees. In mijn team heb ik ook vrienden.

Wat is het mooiste doelpunt wat je ooit hebt gescoord?
Ik schoot de bal van een beetje dichtbij eerst hard op de lat en daarna ging de bal het doel in.

Wat is het leukste wat je met voetballen hebt meegemaakt?
Dat ik een wedstrijd dik heb gewonnen. We hebben toen 12-0 gewonnen. We winnen soms met een groot verschil. Ik vind het ook leuk als we soms gelijkspelen, dan moet je goed je best doen.

Het team van Tijs

Wat is je favoriete profclub en wie is je favoriete voetballer?
Ajax, omdat ze goed kunnen spelen. Ik kijk veel naar wedstrijden van ze, maar ben er nog nooit geweest. Papa is voor PSV. Vorig seizoen toen Ajax kampioen werd, heb ik papa helemaal gek gemaakt. Ik heb geen favoriete voetballer.

Wat doe je naast voetballen in je vrije tijd?
Vissen. Laatst had ik een vis van één meter één gevangen. Ik speel ook FIFA en Fortnite op de PlayStation. Ik speel en zwem ook veel buiten.

Heb jij een tip voor andere voetballers bij deze club?
Blijf altijd je best doen, ook al sta je dik achter.

Wil je later profvoetballer en bij welke club het liefste?
Ja. Het maakt niet uit bij welke club. Alle profclubs zijn goed.

Wat is jouw voetbaldroom?
Bij een grote club spelen later.