Speler van de week: Tim van Pelt uit de JO11-2

3 maart 2020 9:00

Kaj Lunstroo

De speler van deze week is Tim van Pelt spelend in de JO11-2. Tim komt uit een echte voetbalfamilie, kan zowel keepen als verdedigen en gaat met veel plezier voetballen bij SV Nieuwkoop, ook heeft hij nog een goede tip voor de verdedigers onder ons.

Heb je het naar je zin bij SV Nieuwkoop?
Met veel plezier speel ik voetbal bij deze club. Ik ga graag trainen en vind wedstrijden nog veel leuker om te spelen. Ik kom uit een echte voetbalfamilie. Mijn moeder heeft vroeger gevoetbald en hetzelfde geldt voor m'n vader. Mijn tante speelt nog steeds voetbal (lid bij een andere vereniging) en mijn zusje is ook lid van SV Nieuwkoop.

Op welke positie speel je en wat zijn jouw sterke kwaliteiten?
Ik speel op dit moment in de verdediging van mijn team en het liefst op de rechtsback positie. Ook vind ik het leuk om te keepen, maar dit seizoen speel ik als veldspeler. Het beste kan ik ballen afpakken van mijn tegenstanders en mijn schotkracht vind ik ook goed. Het liefst ga ik ook mee aanvallen, maar dat kan niet altijd als verdediger.

Waar zou je wel wat beter in willen worden?
Ik denk dat mijn techniek en het uitvoeren van ‘trucjes’ wat beter kan worden. Daarvoor trainen we natuurlijk twee keer in de week. We doen bijvoorbeeld oefeningen waarbij je een tegenstander moet uitspelen, eigenlijk 1 tegen 1.

Maak je liever zelf een doelpunt of geef je liever de assist?
Als verdediger of keeper maak je niet super veel doelpunten, dus als je scoort is dat wel heel cool. Dus stiekem zou ik liever zelf scoren. Maar, als ik samen met een teamgenoot op de keeper af ga, zou ik wel de bal afgeven als hij er dan beter voor komt te staan.

Speel je liever op natuurgras of kunstgras?
We trainen twee keer in de week, de ene dag op natuurgras en de andere op kunstgras. Ik denk dat ik kunstgras iets fijner vind. Je hebt meer grip en glijdt minder snel weg, wel kan je door het maken van slidings schaafwonden krijgen.

Tekst gaat verder onder de foto

Het team van Tim

Hoe ziet jouw mooiste doelpunt eruit?
Toen ik nog bij de JO10-3 speelde gebeurde er iets bijzonders. Nadat de keeper de bal had tegengehouden na een corner wilde hij de bal uit zijn handen gooien, naar een medespeler. Maar de keeper gooide de bal per ongeluk tegen mijn achterhoofd aan. Hierdoor viel de bal voor mijn voeten en kon ik hem zo langs de keeper schieten.

Wat is je favoriete voetbalclub en wie is je favoriete voetballer?
Ik ben fan van Ajax en kijk graag naar de wedstrijden. Quincy Promes vind ik de beste aanvaller op dit moment. Vorig seizoen keek ik erg graag naar Matthijs de Ligt, maar die speelt natuurlijk nu bij Juventus. Samen met Virgil van Dijk zijn zij de beste verdedigers, ze zijn natuurlijk heel sterk, maar scoren ook nog wel eens.

Heb je een leuke herinnering bij onze voetbalclub?
Als afsluiting van het seizoen ben ik een keer samen met het hele team wezen boerensporten bij Verhaar in Nieuwkoop. Dit was een erg leuke dag. Mijn vader was toen nog trainer en was vast komen te zitten in de sloot, dat was ook nog erg grappig!

Heb je een tip voor andere jongens en meisjes van de vereniging over voetbal?
Als verdediger heb je een belangrijke taak: de bal afpakken van de tegenstander. Mijn tip: altijd naar de bal blijven kijken! Wanneer je directe tegenstander op je af komt met de bal moet je goed blijven kijken en toeslaan om de bal weg te schieten als hij dichtbij genoeg is.