Speler van de week: Mats Veenboer uit de JO10-4

11 maart 2020 19:45

Kaj Lunstroo

Deze week is Mats Veenboer, uit de JO10-4, verkozen tot speler van de week van SV Nieuwkoop. Mats beleeft ontzettend veel plezier in het voetballen. Hij speelt als middenvelder graag mee in de aanval en ziet zijn passing en schot als sterkste kwaliteit. Daarnaast heeft hij nog een goede tip voor de verdedigers en aanvallers onder ons.

Heb je het naar je zin bij SV Nieuwkoop?
Afgelopen week ben ik al 10 jaar geworden en speel denk ik al 4/5 jaar bij Nieuwkoop. Ik ben begonnen bij de mini’s en zit nu alweer in de JO10-4. Al die jaren speel ik met heel veel plezier voetbal bij deze vereniging. Zowel de trainingen als de wedstrijden zijn erg leuk. Op de training speel ik ook graag partijtjes, want dat zijn net mini-wedstrijdjes.

Op welke positie speel je en wat zijn jouw sterke kwaliteiten?
Het liefst speel ik in de aanval, want ik vind scoren en assists geven erg leuk. Maar ik denk dat ik op het middenveld beter op m'n plek ben om mee te kunnen verdedigen en aanvallen. Mijn sterkste kwaliteit is mijn passing en schot. Ik weet precies hoe ik de bal met mijn voet moet schieten om hem bij mijn teamgenoot te krijgen. Mijn teamgenoten kunnen bijvoorbeeld dichtbij mij staan, maar ook verder weg en zelfs goed verdedigd achter de tegenstander staan. Daar zijn verschillende technieken voor.

Waar zou je wel wat beter in willen worden?
Volgens mijzelf, maar ook mijn vader en trainers, kan ik soms iets te egoïstisch zijn. Dan wil ik te lang met de bal blijven lopen en de bal ‘bezorgen’ bij mijn teamgenoten. Maar als voetballer moet je zelf goed bedenken wanneer je nog een stapje kan zetten of wanneer je de bal moet aannemen en direct spelen. Soms ga ik wel eens met mijn vader en broer hierop oefenen.

Maak je liever zelf een doelpunt of geef je liever de assist?
Ik maak heel graag zelf doelpunten! Als een teamgenoot er beter voorstaat zal ik zeker de bal voorgeven, maar als dit niet het geval is ga ik zelf proberen de keeper uit te spelen of de bal er langs te schieten. Een keer heb ik de keeper uit kunnen spelen en de bal over de achterlijn het doel ingelopen.

Speel je liever op natuurgras of kunstgras?
Eerlijk gezegd speel ik het liefst op kunstgras. Op natuurgras zijn de velden toch vaak te hobbelig en te zacht. Op kunstgras rolt de bal altijd goed en wordt de bal minder nat, glad en vies.

Tekst gaat verder onder de foto

Het team van Mats

Hoe ziet jouw mooiste doelpunt eruit?
Mijn mooiste doelpunt kan ik mij nog heel goed herinneren. Ik kreeg de bal aangespeeld een paar meter over de middenlijn, ik twijfelde niet en schoot op doel. De bal vloog keihard op de onderkant van de lat en schoof het doel in. Ik was erg blij en trots. Ook heb ik een keer een heel grappig doelpunt gemaakt, dat was dit seizoen. Ik schoot op doel, de bal kwam tegen het hoofd van de keeper en belandde in het doel. Het was minder leuk voor de keeper.

Wat is je favoriete voetbalclub en wie is je favoriete voetballer?
Ajax is de club waar ik supporter van ben. Ze spelen erg mooi en goed voetbal, ook al kunnen ze op dit moment beter. Er zijn wel een aantal geblesseerden zoals David Neres. Quincy Promes en Hakim Ziyech zijn net weer terug. Dusan Tadic en Donny van de Beek vind ik erg goed. Ze kunnen goed passen en schieten.

Heb je een leuke herinnering bij onze voetbalclub?
Vorig jaar vond ik het Jubileumfeest erg leuk, met natuurlijk de wedstrijd tegen FC Creators met de bekende YouTubers tegen de oud-Nieuwkoop voetballers. Dat was een erg gezellige en leuke dag!

Heb je nog hobby's naast het voetballen?
Elke donderdag ga ik ook nog naar de scouting. Ik zit bij de welpen. Bij de scouting doen we leuke spelletjes en andere activiteiten, hier heb ik weer andere vriendjes.

Heb je een tip voor andere jongens en meisjes van de vereniging over voetbal?
Mijn tip is voor de verdedigers en aanvallers van SV Nieuwkoop. Het is voor de verdedigers heel belangrijk dat je tussen het doel en je directe tegenstander staat. Op die manier kan je de tegenstander naar de buitenkant drijven, zodat de bal uitgeschoten kan worden. Als aanvaller moet je dus creatief zijn en zorgen dat je juist niet door de tegenstander naar de buitenkant van het veld gedreven wordt. Probeer door het midden van het veld de tegenstander uit te spelen of met een goede pass langs de verdediging te gaan.