Van de bestuurstafel

13 april 2020 11:45

Ronald de Jong

Afgelopen dinsdag vergaderde het bestuur, dit keer digitaal.

Het bestuur stond voor de uitdaging om te vergaderen via digitale weg. Want bij elkaar komen is in deze tijd van de coronacrisis even geen optie. Dus maakte Ben een Zoom vergadering aan waarbij iedereen via een link kon inloggen. Dit kon echter niet voordat Ben zélf ingelogd was. En die was nog even bij zijn moeder op bezoek geweest waardoor de rest een paar minuten moest wachten voordat Ben in z'n tuintje zat en de vergadering digitaal had gestart. Daarna nog de uitdaging om de digibeten onder ons aangehaakt te krijgen. Zo had Adri wel beeld, maar geen geluid, hoorde en zag Donna ons niet, maar wij haar wel en Marja bleef tot een kwartier voor het einde onzichtbaar maar wel héél goed hoorbaar. Uiteindelijk hadden we na een kwartiertje wel met iedereen contact en kon deze bijzondere vergadering starten.

Richard heeft een eerste prognose gemaakt van de financiele stand van zaken. De competitie werd stilgelegd op een moment dat we vooral voor de kantine goede inkomsten verwachtten. De 3e helft na de wedstrijd van TAVV stond bol met activiteiten, maar helaas ging dat niet door. De inkopen zijn wel gedaan en kijkend naar de houdbaarheidsdatum gaan we daar nog wat op verzinnen. We doen een beroep op de regelingen van het Rijk en KNVB, zoveel mogelijk vaste kosten worden tot een minimum beperkt. We willen absoluut de middelen voor zonnepanelen en kleedkamers apart houden en niet gebruiken om een tekort dat nu ontstaat te dekken. Dit leidt er toe dat de verwachting is dat we een klein tekort hebben, maar er zijn mogelijk nog extra regelingen waar we een beroep op kunnen doen. Hier wordt de komende tijd nog hard aan gewerkt.

Dan de vraag of we dit seizoen nog iets kunnen doen. We zullen in ieder geval geen officiele wedstrijden meer spelen. We hebben een aantal scenario's doorgesproken. Eén waarbij er na de meivakantie weer getraind kan worden, één waarbij er vanaf 1 juni weer getraind kan worden en één vanaf 1 juli. Omdat het seizoen nu beeindigd is willen we het grasveldonderhoud naar voren halen zodat deze bij de start van het nieuwe seizoen weer volledig beschikbaar zijn. Er kan dan alleen getraind worden op veld 1. Maar dit kan natuurlijk wel alle dagen van de week, inclusief de zaterdag en zondag. We gaan er van uit dat we 1.5m afstand moeten houden. Mark gaat de scenario's verder uitwerken en hierover zullen we nader communiceren zodra we meer weten. We hopen dat we 21 april meer weten als het Kabinet bekend maakt welk vervolg er aan de coronamaatregelen wordt gegeven.

Het proces van het maken van de nieuwe teamindelingen is ook stilgevallen. Dit wordt weer opgestart. De indeling van de O15 en ouder kan gemaakt worden. Bij met name de O12 en O13 zitten nog wat vraagtekens. Hoe we hiermee om moeten gaan wordt verder uitgewerkt. Ook de indeling van de meiden wordt weer opgepakt en we gaan proberen een damesteam op te starten. We hebben nog maar een paar dames nodig, dus als jij graag wilt voetballen, of je weet iemand? Neem contact op met Vincent! Ook komt er waarschijnlijk een 6e seniorenteam bij de heren.

Afhankelijk dus van wat er 21 april door het Kabinet wordt besloten zal het bestuur verder overleggen over de rest van het seizoen, de schoonmaak, het inleveren van materialen, enz. We zitten dus zeker niet stil. Net als de mannen van groen & velden die inmiddels het onderhoud weer hebben opgepakt. Het complex is uiteraard gesloten. heel af en toe zien we nog jongeren die over het hek zijn geklommen. Daarom nog steeds de dringende oproep dit niet te doen om te voorkomen dat we als vereniging een flinke boete krijgen.