Speler van de week: Justin Jansen uit de JO13-3

15 december 2020 10:30

Kaj Lunstroo

Het voelt een klein beetje alsof we al maanden geleden aan de winterstop zijn begonnen, maar we zitten pas halverwege in december. Gelukkig kunnen we nu nog blijven trainen en mogen we na de kerstvakantie ook weer doorgaan. Dat betekent ook nog steeds een ‘Speler van de week’. Deze week is Justin Jansen aan bod. Dit seizoen speelt hij voor het eerst op groot veld, maar dat gaat hem erg goed af. Hij is competitief ingesteld en wil graag hoger voetballen als de mogelijkheid zich voordoet. Justin vertelt over zijn goede kwaliteiten, maar ook waar hij nog beter in kan worden. Als laatste heeft hij een hele goede tip voor alle andere leden.

Waarom wilde jij graag op voetbal en heb je het naar je zin bij SV Nieuwkoop?
Voetbal leek mij een leuke sport om te beoefenen en ik wilde dat graag proberen bij SV Nieuwkoop. Ik had het gelijk naar me zin, zowel op de training als tijdens wedstrijden. Ook met teamgenoten is het altijd gezellig geweest. Zo heb ik nieuwe vrienden kunnen maken en met klasgenoten mogen voetballen.

In welk team speel jij nu en waar heb je allemaal gevoetbald?
Dit seizoen speel ik voor het eerst op heel veld, in de JO13-3. Ik heb nog in de F en de E gespeeld, van de F5 naar de F2 en nog in de E2 en E1 gespeeld. Daarna ging het over naar de ‘Jongens onder de …’. Nu speel ik dus in de JO13-3, maar ik mag meetrainen met de JO13-1. Ik zit dicht tegen dat team aan, helaas worden er op dit moment geen competitie wedstrijden gespeeld, dus heb ik nog niet met de JO13-1 mee kunnen doen.

Op welke positie speel je het liefst, wat zijn je sterke kwaliteiten en waar kan je nog iets beter in worden?
Een lange tijd heb ik in de verdediging gestaan, op de rechtsbackpositie. Ik ben wel redelijk snel, dus dan kon ik zowel verdedigen, maar ook soms mee naar voren. Nu speel ik op het middenveld, het vaakst als linkshalf. Op het middenveld vind ik toch wel leuker, dan heb je iets meer mogelijkheden om mee naar voren te kunnen en te helpen in de aanval. Ik vind aanvallen en verdedigen beide even belangrijk, dat is wel nodig bij middenvelders. Mijn snelheid is denk ik mijn sterkste kwaliteit, daar tegenover kan mijn voorzet en schot nog wel wat beter worden. Daar trainen wij ook op.

Geef je liever een assist of maak je liever zelf een doelpunt?
Ik vind het wel mooi om goede assists te geven aan mijn teamgenoten. Tuurlijk wil ik ook wel eens een doelpunt maken, maar we spelen in een team met elkaar. Mij maakt het dan niet uit wie het doelpunt maakt, dus geef ik graag de assist om op deze manier te kunnen helpen.

Speel jij liever op gras of op kunstgras?
Als er een goede grasmat ligt speel ik het liefst op natuurgras. Dan moet het veld mooi vlak zijn, weinig gaten en niet te drassig. Trainen doen we zowel op natuurgras als op kunstgras.

Tekst gaat verder onder de foto
JO13-3-teamfoto-2020-2021.jpg
Het team van Justin

Wat is het mooiste doelpunt dat je hebt gemaakt?
Er werd een keer een voorzet gegeven vanaf de zijkant van het veld, de bal kwam hoog en ik kon hem mooi met mijn hoofd koppen richting het doel. De keeper kon hem niet meer hebben.

Heb jij een leuke herinnering aan het voetballen bij SV Nieuwkoop?
We zijn al een keer kampioen geworden met de JO11-2, dat was leuk om mee te maken. Ook zijn we een keer naar een wedstrijd van het Nederlands Elftal geweest met mijn voetbalteam. Dat was leuk en gezellig om te doen met elkaar.

Heb jij nog andere hobby’s naast het voetballen of dingen die je leuk vindt om te doen?
Ik vind het wel leuk om af en toe te gaan gamen. Dan speel ik Rocket League, een voetbal spel. Dan bestuur je een auto in een voetbalwedstrijd en moet je scoren bij de tegenpartij. Daarnaast kun je me buiten vinden met mooi weer, in de zomer ga ik graag lekker zwemmen in de Nieuwkoopse plassen.

Welke tip over voetbal wil jij graag meegeven aan andere spelers van de club?
De trainer zegt soms dat we goed mee naar voren moeten meespelen als middenvelder, maar dat we zeker niet onze verdedigende taken moeten vergeten. Mijn tip is voor andere middenvelders van de vereniging. Wanneer een middenvelder te laat terug is voor het verdedigen moeten andere spelers elkaars taken even voor elkaar overnemen als dat kan. Hierbij moet je goed met elkaar praten om het snel op te lossen tot iedereen weer terug staat op zijn of haar plek.

Justin_Jansen2.png