Van de bestuurstafel

9 januari 2021 14:45

Ronald de Jong

Afgelopen week vergaderde het bestuur van SV Nieuwkoop via de digitale snelweg. In dit bericht lees je wat er zoal is besproken.

Door de lockdown en winterstop gebeurt er helaas niet veel op onze velden. Dat betekent niet dat er helemaal niets te bespreken is in de bestuursvergadering, al is het niet heel veel. De vergadering was dan ook mooi op tijd klaar.

Er is gesproken over de contributieplicht voor bestuursleden en vrijwilligers die niet trainen en/of voetballen (buiten de coronabeperkende maatregelen). Op grond van de statuten moeten alle leden die ook zijn aangemeld bij de KNVB contributie betalen. Trainers/coaches, scheidsrechters en bestuursleden moeten verplicht lid zijn van de KNVB omdat zij op het wedstrijdformulier staan of een officiele functie hebben. In de praktijk wordt hen al geen contributie in rekening gebracht, omdat we heel blij zijn met hun inzet en het niet eerlijk vinden als zij daarvoor óók contributie moeten betalen. Het bestuur kan op dit vlak van de statuten afwijken en heeft daar nu een formeel besluit over genomen. Vrijwilligers die ook verplicht aangemeld moeten zijn bij de KNVB en zelf niet trainen en/of voetballen hoeven dus blijvend geen contributie te betalen. De vereniging betaalt de KNVB afdracht voor hen. Als zij tóch een financieel steentje willen bijdragen dan doet het bestuur de suggestie om lid te worden van De Vrienden van SV Nieuwkoop.

Verder is stilgestaan bij de grote aantrekkingskracht die ons complex heeft op de jeugd om tussendoor een balletje te trappen. Uiteraard begrijpen we dat het voor de jeugd leuk is om op de velden een balletje te trappen. Het klimmen over de hekken of het meegeven of meenemen van sleutels keuren we echter af. Bij de start van de winterstop zijn alle hekken voorzien van hangsloten. Nu er weer getraind en geoefend wordt zijn de hangsloten verwijderd. Om actief te zijn op het complex is volwassen toezicht nodig. We willen kijken of we dit kunnen organiseren zodat de jeugd buiten de trainingen en oefenwedstrijden om op het complex kan voetballen. Het toezicht is er op gericht dat er niet teveel jeugd op één veld komt, dat de boel netjes wordt achtergelaten en de hekken nadien weer op slot gaan. Zou jij als volwassene mee willen helpen in een poule om toezicht te houden? Meld je dan aan via [email protected]. Het gaat hierbij om alle dagen, overdags. Gezamenlijk kijken we dan wanneer je kan en of we tot een rooster kunnen komen.

Penningmeester Richard Piké heeft een update gegeven over de begroting en rekening. Dankzij subsidies en NOW regeling komen we nog redelijk goed uit, op dit moment is er een licht verlies. Aan het begin van het seizoen is de kantineomzet prima geweest. Daarnaast is er geen inkoop meer geweest toen de kantine dicht moest wat weer geld heeft bespaard. Wel is meer geld uitgegeven aan het repareren en verbeteren van de noodverlichting. Die was hard aan onderhoud toe. Al met al staan we er nog redelijk goed voor. Maar het is afwachten hoe de 2e seizoenshelft zich ontwikkelt. Het is nog onduidelijk welke subsidieregelingen er de komende tijd beschikbaar zijn.

De verwachtingen zijn dat de huidige lockdown wordt verlengd. Vanaf 16 januari mag de jeugd weer onderlinge voetbalwedstrijden spelen. Samen met de trainers en coaches zullen we proberen voor alle jeugdteams een evenwichtig programma neer te zetten.