Sponsor van de maand: Ligchaam Bestratingen BV

17 februari 2021 9:30

Marco van der Voorn

De competities liggen nog altijd stil, trainingen voor de jeugd mogen gelukkig nog doorgaan, terwijl de senioren zichzelf fit houden. Hopelijk kunnen we snel beginnen met de KNVB Regio Cup. Het zijn en blijven rare tijden!

Ondanks deze rare tijden heb ik een gesprek met Pieter Ligchaam van Ligchaam Bestratingen BV in Woerdense Verlaat. Pieter woont samen met zijn vriendin en heeft 3 kinderen. Twee zoons van 6 en 1 jaar en een dochter van 2 jaar oud. Bij de gesprekken die ik heb met sponsoren is een veelgehoorde reden van het sponsorschap dat de kinderen bij SV Nieuwkoop voetballen, maar dat is bij Pieter niet het geval. Zijn kinderen zijn nog te jong, maar zijn zoon voetbalt wel veel op het gras in de tuin. Als ik hem vraag wat voor hem de reden is, krijg ik een leuke anekdote te horen: Onder het genot van wat geel vocht in de kroeg wordt hem gevraagd om sponsor te worden. Pieter wil het gele vocht niet de schuld geven, maar is en blijft een man van zijn woord en voegt daden bij zijn woorden. Tevens het lied van een voetbalclub uit Rotterdam waar Pieter supporter van is en deze regelmatig bezoekt met wedstrijden.

Pieter vertelt dat hij de land- en tuinbouwschool gedaan heeft en in 1997 is begonnen als stratenmaker wat hij 3,5 jaar gedaan heeft voor zijn toenmalige werkgever. In 2000 is hij voor zichzelf begonnen, ook weer omdat hij steeds vaker gevraagd werd om klussen zelf te gaan doen. Zijn eerste project was in Breukelen, het nieuwe industrieterrein naast de A2 moet bestraat worden en Pieter mocht zich hier over ontfermen. Door de kwaliteit van werken en zijn enthousiasme kwamen er steeds meer projecten bij zodat hij 1 á 2 jaar later al begon met een ploeg mensen die hem gingen helpen om het werk gedaan te krijgen. Inmiddels zorgt Pieter dat er gemiddeld een groep van 50-60 mensen aan het werk is en dan met name in de randstad. Kwaliteit en flexibiliteit zijn de belangrijkste redenen waarom veel gemeentes en de grootste bouwaannemers contact opnemen met Ligchaam Bestratingen BV. Als eigenaar stuurt hij dus 50-60 mannen aan, maar is niet te beroerd om ook zelf zijn handen uit de mouwen te steken en helpt nog geregeld mee op de klus. Niet alleen omdat het op dat moment nodig is, maar vooral omdat hij het zelf nog te leuk vindt om het te doen.

Ik kom er ook achter dat stratenmakers tegenwoordig niet meer de hele dag op de knieën zitten om klinkers te leggen. Sinds 2008, toen de regelgeving met betrekking tot Arbo wijzigde heeft Pieter besloten het anders te gaan doen, namelijk het gebruik van machines. Op deze manier kunnen de stratenmakers staand de stenen leggen in de machines welke deze als een tapijtje uitrolt op de gewenste plek. Het vakmanschap, want dat is het toch echt, is gebleven. Lange rechte stukken, grote oppervlaktes, kleine hoekjes, rondes, rotondes noem het maar. Voor Ligchaam Bestratingen BV is het geen probleem. Daarnaast komt er tegenwoordig ook de elektrificatie om de hoek kijken, steeds vaker een belangrijk onderdeel in de bouwsector. Pieter wil hierin vooruitstrevend blijven om zo de concurrentie een stap voor te blijven en investeert dus in de juiste apparatuur voor het werk en zijn werknemers. Pieter vertelt enthousiast over zijn nieuwe pand in Woerdense Verlaat, welke er netjes en opgeruimd uitziet. Het gereedschap, machines, kraantjes zien er ook als nieuw uit.

Daarnaast is Ligchaam Bestratingen BV ook altijd opzoek naar harde werkers en zijn zij op dit moment op zoek naar een leerling stratenmaker. Lijkt het je leuk om buiten te werken aan straten, stoepen, tuinen, bedrijventerreinen, parken en speeltuinen? Heb je kwaliteit en flexibiliteit hoog staan? Wil je werken voor een innovatief en vooruitstrevend bedrijf? Ligchaam Bestratingen BV is een erkend leerbedrijf en komt graag met jou in contact als je als leerling stratenmaker aan de slag wilt.  Voor meer informatie neem een bezoek aan zijn website www.ligchaambestratingen.com of neem contact op met Pieter Ligchaam via [email protected].

Peter_Ligchaam1.png