Speler van de week: Daan Fransen uit de JO11-2

22 februari 2021 19:45

Kaj Lunstroo

De voorjaarsvakantie is alweer aangebroken en het einde van de winter komt in zicht. Op deze maandag weer een nieuwe ‘Speler van de week’: Daan Fransen uit de JO11-2. Daan speelt pas zijn eerste seizoen bij Nieuwkoop, maar heeft het naar zijn zin. Het liefst speelt hij centraal op het middenveld of in de aanval, hij vertelt over zijn kwaliteiten en verbeterpunten. Daan sluit af met een goede tip voor onze clubleden.

Waarom wilde jij graag op voetbal en heb je het naar je zin bij SV Nieuwkoop?
Ik ben begonnen met voetballen in Zevenhoven. Een vriend had mij meegenomen, ik vond het al snel erg leuk en wilde lid worden. Bij Zevenhoven zijn er niet zoveel leden als bij Nieuwkoop en zijn er ook minder teams. Bij Nieuwkoop speel ik tegen sterkere tegenstanders en heb ik meer uitdaging. Nu speel ik een seizoen bij Nieuwkoop. Ondanks dat we geen wedstrijden mogen spelen heb ik het erg naar mijn zin. Ik heb al veel nieuwe kinderen ontmoet en vriendjes kunnen maken.

In welk team speel jij nu en waar heb je allemaal gevoetbald?
Dit seizoen speel ik mijn eerste seizoen bij Nieuwkoop, in de JO11-2. Bij Zevenhoven heb ik in de jeugdteams onder de JO11 gespeeld. Ook heb ik al oefenwedstrijden met de JO11-1 meegespeeld. Tot nu toe gaat het dus hartstikke goed en heb ik er veel plezier aan.

Op welke positie speel je het liefst, wat zijn je sterke kwaliteiten en waar kan je nog iets beter in worden?
Het liefst sta ik in de spits of centraal in het midden, hier word ik ook het vaakst opgesteld. Mijn sterkste kwaliteit is mijn schot. Zowel het schieten op doel als lange ballen spelen op teamgenoten, daar ben ik sterk in. Op de training oefen ik hier ook graag op. Mijn verdedigende vaardigheden kunnen wel nog wat beter worden. Hiermee bedoel ik bijv. het omschakelen en ballen afpakken.

Wat is je favoriete profclub en wie is je favoriete voetballer?
Feyenoord is de club die ik support. Ik wil alle wedstrijden kijken. Dit kan niet altijd, als ik bijv. al naar bed moet. Jens Toornstra vind ik een van de betere spelers, hij is ook een middenvelder. Hij heeft veel doorzettingsvermogen en maakt ook veel doelpunten.

Speel jij liever op gras of op kunstgras?
Het liefst speel ik op kunstgras. Dan heb je het meeste grip en rolt de bal het beste. We trainen en spelen op beide velden. Op gras heb je toch vaak polletjes of gaten die in de weg zitten.

Tekst gaat verder onder de foto
JO11-2-teamfoto-2020-2021.jpg
Het team van Daan

Geef je liever een assist of maak je liever zelf een doelpunt?
Het liefste maak ik zelf een doelpunt, maar als een van mijn teamgenoten er beter voor zou staan zou ik de bal af geven. Maakt niet uit wie er scoort, als er maar gescoord wordt.

Wat is het mooiste doelpunt dat je hebt gemaakt?
Toevallig is mijn mooiste doelpunt gescoord toen ik een wedstrijd speelde tegen Nieuwkoop. Ik mocht een vrije trap namen die ver van het doel af lag. Met een hard schot schoot ik de bal in het doel. Zelfs toeschouwers voor Nieuwkoop stonden er van te kijken!

Heb jij een leuke herinnering aan het voetballen bij SV Nieuwkoop?
In dit eerste seizoen bij Nieuwkoop gaan mijn herinneringen vooral over plezier. Ik heb het naar mijn zin en dat is erg belangrijk. Daarnaast heb ik ook al met de JO11-1 mee mogen doen met oefenwedstrijden, dus ik blijf lekker zo doorgaan.

Heb jij nog andere hobby’s naast het voetballen of dingen die je leuk vindt om te doen?
Ik ga graag buiten spelen met vriendjes, dan neem ik eigenlijk altijd een bal mee.

Welke tip over voetbal wil jij graag meegeven aan andere spelers van de club?

Mijn tip geldt voor eigenlijk alle voetballers van SV Nieuwkoop. Het is hartstikke belangrijk dat je met het hele team snel moet omschakelen van zowel het aanvallen naar het verdedigen, maar ook van het verdedigen naar het aanvallen. Zo zorg je ervoor dat je met zijn allen kan aanvallen, maar ook goed kan verdedigen met elkaar.

Daan_Fransen1.png