Karel van den Berge overleden

1 maart 2021 11:30

Rick Sinnige

Karel van den Berge is op 79-jarige leeftijd donderdag 25 februari aan de gevolgen van corona overleden. Hij was na zijn pensionering vele jaren vrijwilliger bij Groen & Velden. Wekelijks verwijderde hij op zijn trekkertje met borstel vuil, bladeren en peuken van het kunstgrasveld.

De familie Van den Berge kwam in de jaren 70 naar Nieuwkoop. Karel was in de hoofdstad keeper bij Zeeburgia, één van de spraakmakendste clubs uit Amsterdam-Oost. Dat keepen zat in zijn bloed en dat droeg hij over op zijn zoon Marco, die zich als kleine jongen bij SV Nieuwkoop aanmeldde.

Vader en zoon voelden zich happy met hun plaats onder de lat. Karel als keeper van het toenmalige recreantenteam Zaterdag 1 en Marco vele jaren als keeper van Zondag 1. Het niveau en de leeftijd van de beide Van den Berge’s verschilden enorm, maar dat maakte hun passie er niet minder om.

In het jubileumboek van SV Nieuwkoop beschrijft Onno van Veldhuizen, de toenmalige burgemeester van Nieuwkoop en spits van Zaterdag 1, zijn medespelers. Over Karel schrijft Onno: "En Kareltje onze keeper die niet kan springen en gewoon altijd daar staat waar de bal komt. We doen altijd bovenin mee en worden nooit kampioen".

Vader Karel volgt de verrichtingen van zijn zoon op de voet. In de jeugd, maar ook later bij de senioren en het 1e elftal. Vele thuis- en uitwedstrijden stond hij, meestal alleen en stilzwijgend, aan de lijn. Pas als je er om vroeg gaf hij zijn vaak ontnuchterende analyse: “Goed is goed, fout is fout.” En dat gold ook voor zijn zoon. Hij wond zich niet op over de speler die een fout maakte, maar wees op coaches en medespelers die er voor zorgden dat die fout gemaakt kon worden.

De familie laat weten dat de crematie in besloten kring plaatsvindt.

De supporters, leden en vrijwilligers van SV Nieuwkoop wensen Marco, Tamara en de meiden veel sterkte in deze verdrietige tijd.

Bestuur SV Nieuwkoop