Speler van de week: Kim van der Neut uit de MO13-1

12 oktober 2021 16:45

Kaj Lunstroo

Na verschillende jongens te mogen aanwijzen als SVDW, is voor het eerst dit seizoen de beurt aan een meisje. Zij speelt met heel veel plezier in een van de meidenteams, namelijk in de MO13-1: Kim van der Neut (12 jaar). Kim speelt op een belangrijke positie, als keeper. Zij vertelt over haar sterkste kwaliteit en waar ze nog beter in kan worden op de training. Kim is een positieve meid en sluit af met een goede tip over vertrouwen hebben in jezelf en plezier beleven bij de voetbal.

Waarom wilde jij graag op voetbal en heb je het naar je zin bij SV Nieuwkoop?
Een vriendin van mij vertelde dat ze graag op voetbal wilde, eigenlijk dacht ik er ook wel al over na. Samen zijn we gaan trainen en ben ik al snel lid geworden. Ik heb veel plezier in het voetballen bij Nieuwkoop, het is gezellig met de meiden in mijn team en we hebben veel lol met elkaar. Op de training doe ik graag krachtoefeningen, dat zijn goede oefeningen voor een keeper.

In welk team speel jij nu en waar heb je allemaal gevoetbald?
Dit seizoen speel ik in de ‘Meiden onder de 13-1’, hiervoor heb ik twee seizoenen gespeeld in de MO11. De meeste meiden ken ik al een tijdje, maar ik heb ook nieuwe teamgenoten leren kennen. Voor mij is plezier hebben met elkaar het belangrijkste aan het sporten.

Op welke positie speel je het liefst, wat zijn je sterke kwaliteiten en waar kan je nog iets beter in worden?
Ik ben begonnen als veldspeler, maar ik had het idee dat dit niet helemaal mijn plek was. Daarom ben ik het gaan proberen als keeper, dit vond ik snel erg leuk en ben niet meer van het doel afgegaan. Mijn sterkste kwaliteit is uitkomen en meevoetballen. Ik ben niet bang voor de bal of de tegenstander. Waar ik nog beter in kan worden, is het hoog springen. Hier kan ik op trainen en ik word ook nog wel wat groter.

Speel jij liever op gras of op kunstgras?
Het liefst speel ik op natuurgras, dit is vaak zachter dan een kunstgrasveld. Ook krijg ik schaafwonden van keepen op kunstgras.

Tekst gaat verder onder de foto
MO13-1_21-22n.png
Het team van Kim

Maak je liever een doelpunt of houd je liever ballen tegen?
Naar mijn mening is het tegenhouden van ballen even belangrijk als het scoren van doelpunten. Het tegenhouden doe ik dus met veel plezier en het liefst. Op de training vind ik het soms leuk om tijdens partijtjes in het veld te staan en dan scoor ik wel eens een doelpunt

Wat is je favoriete profclub en wie is je favoriete voetballer?
Op televisie vind ik het om te kijken naar de Oranjemannen, Oranjevrouwen en Ajax. Bij de oranjevrouwen is Sari van Veenendaal de keeper, zij is een van de beste keepers binnen het vrouwenvoetbal. Ze is erg groot en ook ontzettend sterk.

Wat is de mooiste redding die je hebt uitgevoerd?
Tijdens een wedstrijd met de MO11, werd er door de tegenpartij op doel geschoten. De bal leek door mijn poortje te gaan, de toeschouwers stonden al te juichen, maar de bal lag niet in het doel. De bal was aan de achterkant, tussen mijn benen blijven steken. Zelf had ik het ook niet direct in de gaten, maar ik had de bal op mooie wijze tegengehouden.

Welke tip over voetbal wil jij graag meegeven aan andere spelers van de club?
Mijn tip is voor alle jongens en meisjes van onze vereniging. Vaak zie je bij kinderen de koppies hangen, wanneer zij achter staan of geen geloof meer hebben in een goede uitkomst. Mij is geleerd altijd vertrouwen in jezelf en het team te hebben, op deze manier heb je ook meer plezier in het spelletje.

Kim_van_der_Neut.png