Speler van de week: Sten Gresnigt uit de JO13-2

18 oktober 2021 10:00

Rick Sinnige

Sten Gresnigt uit de JO13-2 is onze volgende speler van de week! Sten is rechtsback in de JO13-2 en vertelt over zijn favoriete profclub, zijn sterke kwaliteiten, zijn voetbaldroom en daarnaast heeft hij ook nog een goede tip voor alle andere voetballers van de club.

Waarom wilde jij graag op voetbal en waarom heb je het naar je zin bij SV Nieuwkoop?
Op het begin bij de mini’s was het wel een beetje stoer, want je zat als klein jongetje op voetbal en het leek me gewoon erg leuk. Op school deden we het ook vaak. Ik wilde ook graag profvoetballer worden bij FC Utrecht, Barcelona of Real Madrid. En ook omdat mijn broer al voetbalde. SV Nieuwkoop is een goede club, mijn vader is sponsor, je hebt goede velden, goede ballen, mooie tenues en ik zit in een super leuk team. We krijgen veel van de club, zoals de meidenteams die een heel pak krijgen met hun naam er op. Daar zijn we als jongens denk ik wel een beetje jaloers op.

In welk team speel je nu en in welke teams heb je allemaal gezeten?
Ik zit nu in de JO13-2. In het begin zat ik bij de mini’s. Daarna in de F7, JO8-2, JO9-2, JO10-2 en de JO11-2.

Op welke positie speel je het liefste, wat zijn je sterke kwaliteiten en waar kan je nog iets beter in worden?
Ik speel het liefst in de verdediging, als rechtsback of centrale verdediger. Op rechts vind ik het leukste. Ik denk dat ik snel ben, de bal goed kan afpakken en dat ik goed kan overspelen. Ik denk dat mijn schot nog beter kan worden. Ik wil hoger en verder kunnen schieten over het veld.

Speel je liever op gras of op kunstgras?
Dan denk ik wel kunstgras. Als het regent heb ik liever kunstgras, als je in de regen op gras een sliding maakt zit je meteen helemaal onder. Als de zon schijnt dan speel ik graag op gras. De grasvelden hier zijn erg goed.

Maak je liever een goal of geef je liever een assist?
Als je een assist geeft doe je een ander een plezier, maar als je een goal maakt dan is het wel echt voor jezelf. Als je een assist geeft is de aandacht niet veel bij jou. Maar dan geef ik liever een assist, elke goal is belangrijk.

Tekst gaat verder onder de foto
JO13-2_21-22n.png
Het team van Sten

Wat is jouw favoriete profclub en wie is jouw favoriete voetballer?
FC Utrecht, omdat mijn vader uit Utrecht komt en het een supermooie club is. Ze hebben een mooi logo, want ze hebben van Ajax en Feyenoord gewonnen. Ze staan ook goed in het klassement. Ik heb twee favoriete voetballers: Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt. Ze zijn heel goed in koppen, zijn snel en kunnen de bal goed afpakken. Van Dijk geeft ook veel positieve energie aan het team, als ze 2-0 achterstaan blijft hij het team aanmoedigen. Mijn favoriete speler van FC Utrecht is Willem Janssen, omdat hij goed is. Bart Ramselaar vind ik ook goed.

Wat is het mooiste doelpunt dat jij ooit gemaakt hebt?
Ik heb meer mooie reddingen op de doellijn gemaakt als verdediger. Maar ik heb ook een keer, op kwart veld, een doelpunt gemaakt vanaf de middenlijn. Toen schoot ik de bal met een draai in de kruising. Dat was wel echt een gelukje.

Wat is jouw voetbaldroom?
Dat ik goed in voetballen blijf en dat ik in hetzelfde team blijf.

Welke tip over voetbal wil jij graag meegeven aan andere spelers van de club?
Als je achter staat, kun je altijd nog winnen. Ook al sta je 5-0 achter. Als je er positieve energie in blijft gooien kun je altijd nog winnen.

Sten_Gresnigt.png