Speler van de week: Thim Hendriks uit de JO9-1

10 november 2021 16:15

Kaj Lunstroo

Gedurende het seizoen komen er een hoop veldspelers aan bod als ‘Speler van de week’, deze week is de beurt weer aan een jonge keeper: Thim Hendriks uit de JO9-1 (8 jaar). Thim speelt met plezier bij Nieuwkoop en hij verdedigt maar al te graag zijn doel als keeper. Verder vertelt hij over zijn sterke kwaliteiten, maar ook waar hij nog beter in kan worden op de training. Thim sluit af met een goede tip voor alle keepers binnen onze club.

Waarom wilde jij graag op voetbal en heb je het naar je zin bij SV Nieuwkoop?

Voetbal vond ik al snel een leuke sport, vriendjes van mij gingen ook op voetbal en mijn broer speelde het al bij Nieuwkoop. Voor mij reden om het ook te gaan proberen. Met veel plezier ga ik naar de training en speel ik wedstrijden. Ik ben keeper, het liefst oefen ik op de training met oefeningen waarbij ik op doel kan staan. Ook vind ik de keeperstrainer van trainer Bert erg leuk en leerzaam.

In welk team speel jij nu en waar heb je allemaal gevoetbald?

Ik ben begonnen met voetballen bij de mini’s, dit kan ik mij nog een beetje herinneren. Vervolgens ben ik gaan voetballen in de JO8-1, dit seizoen speel ik in de JO9-1, we hebben een goed team en ook hebben we het gezellig met elkaar.

Op welke positie speel je het liefst, wat zijn je sterke kwaliteiten en waar kan je nog iets beter in worden?

Van mijn team ben ik de keeper, dit is mijn favoriete positie. Ik krijg al keeperstraining, hier kan ik goed oefenen en beter worden in het keepen. Mijn sterkste kwaliteit is snel reageren en de goede hoek in duiken. Maar, ik zou nog wat sterker kunnen worden in het uitkomen, ook dit oefen ik op de training.

Wat is je favoriete profclub en wie is je favoriete voetballer?

Zoals je kan zien ben ik voor Feyenoord, ik draag een mooi keepershirt. Mijn lievelingsspeler is Justin Bijlow. Hij is nog jong, maar wel al eerste keeper van Feyenoord. Ook is hij keeper in het Nederlands elftal. Ik zou wel net zo goed als hem willen worden.

Tekst gaat verder onder de foto
JO9-1_21-22n.png
Het team van Thim

Speel jij liever op gras of op kunstgras?

Het liefst speel ik op kunstgras, op dit veld heb ik het beste grip als keeper. Dan kan ik sneller en beter afzetten om te duiken of opstaan. We spelen wel op beide velden, maar dan kies ik voor kunstgras.

Maak je liever zelf een doelpunt of houdt je liever de ballen uit het doel?

Ik heb wel eens een doelpunt gescoord, terwijl ik op doel stond. Ik schoot de bal hard naar voren, de bal kwam helemaal bij de keeper van de tegenstander. Hij maakte een foutje waardoor de bal door zijn poortje ging en het doel in rolde, hier was ik wel trots op. Toch houdt ik het liefste ballen tegen, dat is de belangrijkste taak voor een keeper.

Wat is de mooiste redding dat jij als keeper hebt uitgevoerd?

Mijn mooiste redding kwam voort uit een klein foutje van mij. De tegenstand schoot de bal in een boogje over mij heen. Ik draaide mij om en kon nog net de bal weg tikken van de lijn. Ik was wel trots dat ik nog snel een redding kon uitvoeren, nadat ik even niet stond op te letten.

Heb jij nog andere hobby’s naast het voetballen of dingen die je leuk vindt om te doen?

Na schooltijd vind ik het fijn om lekker te gaan spelen. Ik houd er van om lekker buiten te spelen met vriendjes, om te gaan voetballen bijvoorbeeld. Maar ook vind ik het fijn om binnen te gaan gamen, dan speel ik Fortnite op de Switch.

Welke tip over voetbal wil jij graag meegeven aan andere spelers van de club?

Mijn tip is voor alle keepers van SV Nieuwkoop. Voor de keeper is het ook belangrijk om de bal zo snel mogelijk over te spelen naar een teamgenoot die vrij staat. Na een redding kan de keeper zo snel mogelijk het team helpen omschakelen van verdediging naar aanval door de bal terug het spel in te brengen.

Thim_Hendriks.jpg