Interview met de nieuwe hoofdsponsor Vink Bouw

1 december 2022 11:30


Dinsdag 11 oktober werd ik hartelijk ontvangen door Patrick Immerzeel, directeur eigenaar van Vink Bouw en hoofdsponsor van onze voetbalclub.

Voordat Frank met het serieuze deel van het interview begon, heeft hij een leuke inleidende quiz gedaan met Patrick Immerzeel.

Bekijk het hier: https://www.youtube.com/watch?v=gsJ7vc-rV-0

Wie is Patrick Immerzeel?

Ik ben een geboren en getogen ventje uit Nieuwkoop. Getrouwd met Esther en vader van drie kinderen. Ik heb Esther leren kennen in de kroeg ‘t Vliegende Paard. Ik ben sportief, een positieve denker en doorzetter. 

 

Wie is Vink Bouw? 

Vink Bouw is een ondernemende bouwer. Wij werken hard om ons op allerlei fronten te ontwikkelen. Wij willen als Vink Bouw laten zien dat het echt heel anders kan in de bouwsector en dat bouwen vooral ook leuk is, hiermee willen we  een aantrekkelijke werkgever zijn. Gewoon laten zien dat de bouw anders is dan het beeld wat veel mensen hiervan hebben.

Dit doen wij door vooruitstrevend te zijn en voorop te lopen op het gebied van duurzaamheid, ook krijgen mensen veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit maakt het werken bij Vink Bouw leuk en interessant. Wij maken impact MET mensen OP mensen!

 

En zie je dat dan ook terug in je personeelsbestand?

Jazeker, bij Vink Bouw werken mensen die willen samenwerken en oog hebben voor andermans belangen. Het is een gezellig team en we hebben veel lol en plezier met elkaar. 

 

Hoe is Vink Bouw verbonden aan de club? Komt het omdat Vink Bouw ook in Nieuwkoop zit of hebben jullie veel werknemers die bij de club voetballen? 

Dat zijn meerdere factoren. Ik ben als zesjarig ventje begonnen met voetballen bij SV Nieuwkoop, dus ik heb zeker een band met de club. Daarnaast is Vink Bouw ook al heel lang gevestigd in Nieuwkoop, en wij hebben natuurlijk Vink Bouwers die voetballen bij SV Nieuwkoop. Dit is de reden dat we ooit zijn begonnen als sponsor bij de club, om de vereniging van collega’s te sponsoren. Dat vonden we leuk, en doen we graag. We vinden het belangrijk dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen, en impact maken op de omgeving. Onze roots liggen hier. Bij deze gedachte past heel goed de rol als hoofdsponsor van SV Nieuwkoop. Daarom hebben wij dit jaar besloten dat we graag hoofdsponsor van SV Nieuwkoop wilde worden. En daar is de SV heel blij mee!

 

Sponsor van SV Nieuwkoop? Moet iemand het doen Patrick of is het een droom die uitkomt?

Het is niet perse een droom waar ik vroeger over nadacht. Door de plek waar ik werk zijn we hier naartoe gegroeid. Ik word steeds trotser om mijn roots, op waar ik vandaan kom. Ik vind het daarom ook echt mooi dat we als Vink Bouw iets kunnen betekenen voor de club. Een plek waar veel jongen plezier hebben en sporten met elkaar, “samen iets moois neerzetten”. Jongeren worden bij SV Nieuwkoop opgeleid, krijgen de mogelijkheid te leren, te groeien en ook plezier te maken. Dit is wat wij ook doen binnen Vink Bouw. Vanuit deze overeenkomsten spreekt het ons heel erg aan om de connectie te maken. 

 

“Samen iets moois neerzetten”  

 

Op de tribune staat een slogan “Samen iets moois neerzetten”. Ik vind het een prachtige slogan. Maar jullie doelen daar ook ergens op natuurlijk. Waar denk jij of Vink Bouw aan met die slogan?

Het is een dubbele boodschap,enerzijds de vette projecten die we neerzetten met Vink Bouwers en onze partners. Anderzijds ook gelinkt naar de samenwerking die we met de club aangaan. Hiermee hopen we ook iets moois neer te zetten, als hoofdsponsor en als vereniging.  Waarbij we gaan kijken naar ‘hoe kunnen we het mooier, beter, leuker maken voor de jeugd’.  

Maar hierbij denken we ook aan alle vrijwilligers, die een hele belangrijke rol hebben binnen de club. Hoe kunnen we die extra op het podium zetten of iets voor hun doen? Ook op dit vlak is de slogan “samen iets moois neerzetten” heel belangrijk. 

 

SV Nieuwkoop is natuurlijk trots op Vink Bouw als sponsor, maar waar ben jij (het meest) trots op binnen jullie bedrijf?

Dat zijn de mensen, de Vink Bouwers. Het is een omgeving  waar mensgericht samengewerkt wordt, we oog voor elkaar hebben en  waar er iets voor elkaar overhebben. We doen het echt samen. Samen de schouders eronder zetten als het moeilijker wordt en de mooie momenten samen vieren. Dat past ook bij mij als persoon. Daarnaast zou ik zeggen “we ontwikkelen en bouwen hele vette projecten” want we bouwen echt hele gave dingen. 

Wil je nog meer lezen over deze vette projecten? lees meer

 

Mooie projecten. Wat is jouw mooiste project? Ben je die nu aan het bouwen of is die al afgerond? Wat zit er in je hoofd wanneer jij denkt aan een gaaf project?

Vroeger ben ik projectleider geweest. Daarmee dus ook actief bezig geweest met projecten. Het eerste project dat ik gedaan heb bij Vink Bouw is voor mij toch één van de mooiste. Dat is het Scala College in Alphen aan den Rijn met de Limeshal. Dit heette toen Sport en Educatie Cluster. Dit was het eerste utiliteitswerk dat ik begeleidde, in de rol van werkvoorbereider en projectleider. Later zijn twee van mijn kinderen daar naar school gegaan. Ik woonde toen nog in Alphen, dus vaak op de fiets kwamen we daar langs en dan zei mijn zoon ‘papa, hier werk jij toch?’.  Dit project heeft veel emotionele waarde. Nu is mijn mooiste project bouwen aan het mooie bedrijf Vink Bouw en de samenwerking met onze partners. Mensen en teams beter maken en deze onderling verbinden.

 

Patrick, hoeveel mensen werken er bij Vink Bouw?

Wij hebben op dit moment 129 Vink Bouw ambassadeurs. Dit is inclusief tien leerlingen die worden opgeleid tot vaklieden. Zij worden begeleid door onze leermeesters. Daarnaast werken we met vaste partners en ZZP’ers, daarmee is de kring groter. Bouwen doe je met veel mensen en partijen die allemaal hun eigen specialisatie en expertise hebben.

 

Zijn jullie op zoek naar nieuwe medewerkers?

Jazeker op het gebied van vakmanschap. Dus echt de vaklieden op de bouw. We hebben een hele mooie doorontwikkeling binnen het bedrijf gehad op de bouw. Er is altijd mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en door te groeien. We vinden het belangrijk dat we perspectief kunnen bieden. Vakmensen worden bijvoorbeeld leermeester of op een gegeven moment voorman. Sommige groeien zelfs verder door naar assistent uitvoerder. Als iemand een ambitie heeft, proberen wij die te vervullen. Super mooi, dit vinden we heel belangrijk. De keerzijde is dat je bij doorgroei ook een vakman en -vrouw verlies en daarmee zien we nu dat we weer vaklieden kunnen aannemen. 

 

Dus bij Vink Bouw kun je altijd doorgroeien?

Ja, als je wilt zeker. Er zijn heel veel mogelijkheden. Maar belangrijker vind ik: “ga op zoek naar wat jij leuk vindt en waar je goed in bent. Ga op zoek naar je talenten. En als je op een plek zit wat je leuk vindt, waar je kan excelleren, je talenten kwijt kan, dan heb je het ook naar je zin en hou je het ook lang vol”. Bij wijze van spreken is ‘hoger op een ladder komen’, niet altijd beter of leuker. Je moet vooral iets doen wat bij je past.  Hier praat ik veel over met onze mensen met hierbij de boodschap dat we het met z’n allen doen. Iedere rol telt en draagt bij aan ons succes als bedrijf en de vette projecten die we realiseren. 

 

Zijn er dingen die jij belangrijk vindt om door te geven?

Wij hebben een nieuwe stip uitgezet richting 2030. De bouwsector heeft veel invloed op de aarde door gebruik van grondstoffen, transport, afval etc. Wij willen met onze projecten de omgeving een stukje mooier maken met duurzame materialen en een duurzame manier van bouwen, CO2 neutraal bouwen. Dat is een belangrijke pijler die we al jarenlang hanteren maar nu integraal beetpakken binnen onze projecten. We willen hiermee voorop lopen en de bouwsector inspireren! 


Wat kunnen wij als SV Nieuwkoop trots zijn op deze nieuwe hoofdsponsor, hardwerkend en sociaal zeer betrokken. Samen iets moois neerzetten dat gaan we zeker doen!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!