Voorbeschouwing: Bekerfinale tegen XerxesDZB - SV Nieuwkoop

Voorbeschouwing: Bekerfinale tegen XerxesDZB

16 mei 2023 16:00

Rick Sinnige

Woensdagavond is het zover: SV Nieuwkoop speelt in de finale van de beker tegen XerxesDZB. In dit bericht lees je alles wat je moet weten over deze confrontatie.

Na het uitschakelen van Westlandia (4e divisie), Nieuwhoorn (4e divisie), RVVH (1e klasse), Zwaluwen (4e divisie) en Olympia (1e klasse) en het overleven van de poulefase, wacht nu voor Nieuwkoop de eerste grote bekerfinale in de clubgeschiedenis. Woensdagavond 17 mei om 20:00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Faas Wilkes in Rotterdam, bij tegenstander XerxesDZB.

XerxesDZB kent een rijk verleden. Ooit speelde de club zelfs in de Eredivisie. Dat beperkte zich slechts tot twee seizoenen (1966-1967 & 1967-1968), want de club ging failliet. Daarna werkte de club zich op tot de Hoofdklasse, waarna het uiteindelijk weer wegzakte naar de 3e klasse. In 2000 ging de club Xerxes een fusie aan met DZB Zevenkamp, waardoor de club XerxesDZB ontstond. De club speelt tegenwoordig op de zaterdag en komt daarin - na wat jaren in de Hoofdklasse - nu al even uit in de 1ste klasse. Op dit moment staat de Rotterdamse club daarin op de 3de plaats en speelt het eigenlijk nergens meer voor. Het heeft een periodetitel op zak en gaat dus meedoen aan de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie. 

In 1973 en 1977 won Xerxes al eens de districtsbeker. In het seizoen 2012/13 mocht de club uitkomen in de landelijke KNVB Beker. Het schakelde toen na strafschoppen profclub Helmond Sport uit. In de ronde daarna werd met 0-4 verloren van Feyenoord. 

XerxesDZB rekende dit seizoen in de poulefase af met Sparta AV, Vitesse Delft en Wippolder. In de knock-out-fase was de Rotterdamse club te sterk voor De Jonge Spartaan, EMM '21, Poortugaal, HBS en SJC. Ook een aardig rijtje clubs dus richting de finale. 

Voor de thuisblijvers is het duel te volgen via het Twitteraccount van SV Nieuwkoop. Via de andere sociale media-kanalen van de club zullen gedurende de dag ook sfeerbeelden worden gedeeld. Het duel is ook te volgen via de radio, op RTV Hollands Midden
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!