Lida Vork lid van verdienste SV Nieuwkoop

6 december 2013 23:30

Vanavond is Lida Vork in de Algemene Leden Vergadering door het bestuur voorgedragen om te benoemen tot lid van verdienste van SV Nieuwkoop

Alle aanwezige leden stemden daar onder luid aplaus in toe en bevestigden daarmee haar benoeming. Voorzitter Richard de Way nam na afloop van de ALV het woord om Lida alle lof toe te zwaaien.

Lida Vork-Osterkamp, werd in Leimuiden geboren (volgens Facebook) en is opgegroeid in Nieuwveen, de thuishaven van voetbalvereniging Nicolaas Boys. Via Cock Vork is ze in Nieuwkoop beland en heeft geleidelijk het groen/zwart plaatsgemaakt voor het oranje/wit.

Het voetbalspelletje blijkt in de genen te zitten. Vader Osterkamp heeft een lange staat van dienst bij Nicolaas Boys. Lida heeft het vrijwilligerswerk al van thuis meegekregen en ervaren.

Lida’s staat van dienst kent veel rollen en functies die ze altijd meerdere jaren vervult. Vaak in een periode, die qua tijdsduur een veelvoud kent van vijf jaren.
  • Actief voetbalster bij de dames van SV Nieuwkoop
  • Ruim 30 jaar lid van de SV Nieuwkoop
  • 25 jaar lang de ledenadministratie verzorgd van SV Nieuwkoop
  • 5 jaar trainster / leidster bij het meisjesvoetbal van SV Nieuwkoop
  • Alle jeugdvoetballers van SV Nieuwkoop profiteren 10 jaar van haar lidmaatschap van de Jeugdcommissie
  • Een flink aantal jaren de voetbalkleding van het 1e en 2e elftal gewassen.
  • Sinds mensenheugenis lid van de kantinecommissie.

Naast al deze activiteiten slaagt Lida er in tijd vrij te maken om de sportieve prestaties van zoon Josher en dochter Maaike te volgen. De werkzaamheden als gezinsmanager voor haar gezin combineert zij ook met de rol als oppasmoeder.

Tenslotte een opsomming van de kenmerken van Lida waarvan alle leden van SV Nieuwkoop dagelijks profiteren:

"Lida, is een innemende gastvrouw, heeft hart voor de vereniging en heeft een warme band met de jeugd en weet die te enthousiasmeren. Ook staat zij altijd voor iedereen klaar en werkt altijd oplossingsgericht. Mede door haar positieve instelling en uitstraling, maar vooral door haar flexibilitietl"

Lida, hartelijk gefeliciteerd met deze benoeming; SV Nieuwkoop, gefeliciteerd met dit lid van verdienste.