Nieuwkoop in voorbereiding kampioenschap

25 maart 2016 21:45

Zaterdag 2 april kan SV Nieuwkoop in Linschoten het kampioenschap bemachtigen. De ploeg van Koos van Zoest moet dan zelf winnen en concurrent Siveo moet in Gouda punten morsen.

Maar los van het resultaat is men op thuisbasis De Dulen al druk in voorbereiding op de huldiging. Of SV Nieuwkoop kampioen wordt is niet langer de vraag, want het heeft een straatlengte voorsprong  van 15 punten op Siveo. Het gaat er meer om wanneer de kampioensvlag in top kan. Dat kan zaterdag dus al gebeuren. De selectie rekent erop dat een grote supportsschare de ploeg aanmoedigt tegen Linschoten. De wedstrijd begint om 3 uur op Sportpark Rapijnen

Als om kwart voor vijf de schaal inderdaad binnen is barst het feest los. Er is vervolgens rond 6 uur in de kantine van SV Nieuwkoop een feestelijk onthaal van de matadoren. Uiteraard met een gezellige nazit.

Maar het kan natuurlijk ook pas een week later op De Dulen tegen Moerkapelle zo ver zijn.

Het affiche van 9 april

Selectie, technische staf en supporters gaan er van uit dat SV Nieuwkoop dan zijn tweede kans niet verspeelt.  Alle jeugdleden van de vereniging vormen een erehaag bij de opkomst van de teams en na afloop is er in de kantine een groot kampioensfeest met muziek, huldiging en vreugdetranen.

Tenzij? Tenzij  de oranjehemden zich twee keer op rij blameren, maar die kans achten de voetbalkenners uiterst gering.

Info Linschoten-SV Nieuwkoop>>

Routebeschrijving naar Linschoten>>