Algemene leden vergadering gaat niet akkoord met contributievoorstel seizoen 2014-2015

11 december 2013 0:15

De algemene leden vergadering (ALV) heeft in 2011 al ingestemd met de overgang van het (groot) onderhoud naar de stichting Buitensport voorzieningen Nieuwkoop (StiBuNi).

De zeven voetbalverenigingen van de gemeente Nieuwkoop zijn onderdeel van deze stichting, waarmee de gemeente de (financiële) verantwoordelijkheid voor het onderhoud heeft uitbesteed.

In de ALV van 2011 heeft het bestuur toegelicht dat daarmee ook de subsidie voor het reguliere onderhoud komt te vervallen. Met de gemeente is vervolgens een afbouwregeling (over een periode van 4 jaar) overeen gekomen. De kosten voor onze vereniging stijgen hierdoor jaarlijks (t/m 2016) met € 4.500,-.

Gebruik makend van onze reserve heeft het bestuur van SV Nieuwkoop besloten om deze lastenverhoging niet volledig en met fasering door te berekenen. De ALV van 2011 stemde in met een eerste stap van de gefaseerde contributieverhoging. Die had betrekking op de contributie van het seizoen 2012-2013. Tijdens de ALV van 2012 heeft het bestuur geen contributieverhoging voorgesteld voor het seizoen 2013-2014.

In de ALV van vrijdag 29 november werd de tweede fase van de contributieverhoging aan de leden voorgelegd. Hoewel hierbij goed is gekeken naar de (gemiddeld hogere) contributie van omliggende verenigingen en slechts een deel van de lastenstijging werd doorberekend, hebben de leden het voorstel niet overgenomen.

Hoewel het bestuur dit, democratisch genomen, besluit respecteert, hebben de leden hiermee wel hun verantwoordelijkheid genomen voor een exploitatietekort in het seizoen 2014-2015.

Tijdens de ALV is afgesproken dat de leden zelf met voorstellen komen om het gat in deze exploitatie te ‘dichten’. Voorstellen kunnen tot 15 januari 2014 worden ingediend bij het secretariaat via [email protected]  .

Als deze voorstellen uitblijven of onvoldoende opleveren is het bestuur genoodzaakt een extra ledenvergadering uit te schrijven om opnieuw een voorstel voor te leggen voor een dan onvermijdelijke contributieverhoging.

Voor de volledigheid vermelden we dat de ALV van 2011 heeft ingestemd met de overgang naar StiBuNi. De op 29 november voorgestelde contributieverhoging is onderdeel van die overgang en tijdens de ALV van 2011 al toegelicht en aangekondigd.

Uiteraard waren door het bestuur alle andere mogelijkheden voor inkomstenstijging, dan wel lastenverlichting, vooraf nadrukkelijk onderzocht. Waar mogelijk is dat toegepast en ook in de komende tijd zal daar veel aandacht aan worden blijven gegeven.