Verslagen van de selectie teams

24 september 2016 23:15

Lees de verslagen van SV Nieuwkoop 1, het 2e en de JO19-1

Siveo 1 – S.V. Nieuwkoop 1
Het zat Nieuwkoop 1 de afgelopen twee thuiswedstrijden niet mee. Duidelijk de betere ploeg tegen Floreant, maar in de slotfase de deksel op de neus. Vorige week tegen VV Schoonhoven was Nieuwkoop ook zeker niet de mindere, maar verloor het weer met het kleinst mogelijke verschil. Uit tegen Siveo moesten dus punten gepakt worden om bij te blijven in de derde klasse.

Het werd uiteindelijk een benauwde 1-2 overwinning. Maar Nieuwkoop maakte het zichzelf weer onnodig moeilijk.

Nieuwkoop startte sterk en kreeg al na drie minuten de eerste kans via Thijs van der Zon. Maar de Siveo keeper kon het schot tot corner verwerken. Na twaalf minuten bracht die keeper uitstekend redding op een lob van Roland Kooijman. Op de kopbal van Job Stolk die uit de corner volgde had hij echter geen antwoord en een logische 0-1 stond op het scorebord. Vijf minuten later was het al 0-2 toen Thijs van der Zon de rebound inschoot na een kopbal van Kooijman. Het leek een eenvoudige middag te worden, maar Nieuwkoop drukte niet door. Ondanks dat het kwalitatief veel sterker was dan Siveo.

Siveo was eigenlijk niet in staat iets tegen Nieuwkoop in te brengen, maar maakte dankbaar gebruik van het weifelen van de oranjehemden. Eerst kwam Nieuwkoop nog goed weg na een bal op de paal, maar voor rust scoorde Siveo de aansluittreffer uit een corner.

De tweede helft was Nieuwkoop wel de betere ploeg met de beste kansen, maar met die 1-2 stand was het toch lastig om vrij uit te voetballen. Te weinig overtuiging bij het druk zetten, en vaak te laat aansluiten waren de zaken waardoor Siveo nog steeds in de wedstrijd bleef.

Nieuwkoop had nog een paar mogelijkheden, maar kon de bevrijdende 1-3 niet maken. Er werden wel drie belangrijke punten behaald, dus het gejuich na het eindsignaal was begrijpelijk.

Volgende week een onbekende tegenstander, het Leidse LSVV’70. Ik hoop dan op meer publiek, want voor de streekderby van vandaag was maar weinig belangstelling.

Katwijk 4 - Nieuwkoop 2
De eerste drie competitiewedstrijden gingen verloren. Toch speelde Nieuwkoop 2 behoorlijke wedstrijden, en voetbalde het goed mee. Persoonlijke fouten zorgden steeds voor puntverlies. Belangrijk voor Nieuwkoop 2 om tegen Katwijk de eerste competitiepunten te vergaren. Anders loop je de komende weken achter de feiten aan. De doordeweekse wedstrijd (7-1 winst tegen RVC), gaf in ieder geval enig vertrouwen.

Helaas werd het in Katwijk een 1-3 nederlaag. Nieuwkoop speelde de hele wedstrijd een behoorlijk niveau. Het was over grote delen van de wedstrijd zelfs de betere ploeg. Na een 1-1 ruststand met een goal van Twan Bakker, was er de hoop dat er dit weekend punten zouden worden gepakt.

Maar weer waren het twee persoonlijke fouten die nu Katwijk in staat stelden om binnen vijf minuten twee keer te scoren. Nieuwkoop kwam deze tegenslag niet meer te boven en stond na 90 minuten met lege handen.

Het voetbal wordt steeds beter, maar met name tegen wat geroutineerde tegenstanders gaat het te vaak mis. De onderste vier ploegen krijg Nieuwkoop nog, en wanneer de stijgende lijn van het voetbal wordt vastgehouden, gaan de punten er echt wel komen.

Zoetermeer JO19-1 - Nieuwkoop JO19-1
De junioren selectie van vorig seizoen is voor het grootste gedeelte in tact gebleven. Zelfs in de eerste klasse mogen dan wat resultaten worden verwacht van dit ervaren jeugdteam. Twee kleine overwinningen en een geflatteerde nederlaag zorgden voor een redelijk goede seizoensstart.

Zaterdag trok de A1 mooi de lijn van de seizoenstart door. Zoetermeer werd met 1-3 aan de kant gezet.

Zoetermeer begon wel goed aan de wedstrijd en kreeg ook de beste kans, maar Thomas kon redding brengen. Nieuwkoop kreeg daarna de wedstrijd snel onder controle. Na een half uur kopte Emir de A1 naar een verdiende voorsprong uit een voorzet van Tony. Diezelfde Tony zorgde vijf minuten voor rust voor de 0-2 voorsprong.

Een discutabele strafschop voor Zoetermeer zorgde er bijna voor dat Nieuwkoop met een domper de rust in zou gaan. Thomas keerde echter de penalty, en dat was niet voor eerste keer.

In de tweede helft bleef Nieuwkoop de bovenliggende partij en kon het zich zelfs permitteren twee B junioren te laten debuteren. Toch leek Zoetermeer het nog spannend te gaan maken toen de 1-2 uit de lucht kwam vallen. Maar echt in de problemen kwam de A1 niet.
Vlak voor tijd verzuimde de scheidsrechter rood te geven aan een Zoetermeer verdediger voor het neerleggen van de doorgebroken Emir.

Wat overbleef was een vrije trap net buiten de zestien. Tony schoot knap de bevrijdende 1-3 er in, waardoor Nieuwkoop A1 op een tweede plaats terecht komt.

Volgende week komt Alphen A1 op bezoek. Altijd een lastige tegenstander voor Nieuwkoop. Maar er moet nu voldoende vertrouwen getankt zijn om ook dan weer de punten te pakken.