Nieuwkoop wint in Benthuizen

22 april 2017 20:30

De eerste wedstrijd van de eindsprint heeft Nieuwkoop met 1-2 gewonnen van BSC’68. In het belangrijke duel tegen de rechtstreekse concurrent was Nieuwkoop driekwart wedstrijd de veel betere ploeg. Pas in de laatste fase van de wedstrijd kroop BSC’68 uit haar schulp, maar kon de nederlaag niet voorkomen.

BSC’68 begon de wedstrijd wel heel voorzichtig. De ploeg uit Benthuizen liet Nieuwkoop het spel maken en hanteerde zelf alleen maar de lange bal. Nieuwkoop was wel steeds dreigend tot de zestien, maar kwam nooit tot een serieuze kans. De enige echte mogelijkheid was voor Boy Vork, die zijn schot via een medespeler net naast het doel zag verdwijnen.

In de tweede helft wilde Nieuwkoop iets meer forceren. Dit resulteerde in de beginfase al snel in een aantal mogelijkheden. Na vijf minuten spelen lijkt Nieuwkoop op 0-1 te komen: een vrije trap van Jeffrey Pieterse kan maar net aan worden gekeerd door de keeper. De rebound wordt vervolgens binnengeschoten. De scheidsrechter besluit het signaal van de grensrechter (bal zou niet over de achterlijn zijn geweest) over te nemen. Een zuiver doelpunt werd zo afgekeurd.

Binnen een paar minuten tijd krijgen beide Jeffrey’s een prima schotkans binnen de zestien. Allebei de inzetten zijn net te slap om de keeper kansloos te laten. Een kwartier na rust is het wel raak. Jasper Langeree komt de zestien in en bedient Roland Kooijman. Kooijman draait prima weg en schiet de bal zuiver in de linkerhoek. Een meer dan terechte voorsprong voor Nieuwkoop.

Dan moet BSC’68 toch echt wat gaan doen. En dat doet het ook. Het wisselt offensief, maar blijft nog wel veelal de lange bal hanteren. Eén van die lange ballen valt precies tussen de Nieuwkoop verdediging en keeper Rodney van Beek in. Van Beek redt met een uitstekende reflex.

Nieuwkoop komt er voetballend steeds moeilijker uit. Na zeventig minuten wordt een afgeslagen bal vanaf 25 meter hard ingeschoten. Het schot valt precies onder de lat en bezorgt BSC’68 de gelijkmaker.

Dan kan de wedstrijd alle kanten op gaan. Nieuwkoop krijgt wat meer ruimte, maar is steeds ongelukkig in de counter, waar de ploeg uit Benthuizen soms stevig ingrijpt.

Een kwartier voor tijd krijgt Nieuwkoop net buiten het strafschopgebied een vrije trap. Eerst schiet Jeffrey Pieterse de bal in de muur, maar in tweede instantie gaat de bal richting doel. In de rebound is Jeffrey van Lith het meest attent en schuift de 1-2 binnen.

Er restte een paar spannende minuten met nog twee grote mogelijkheden. Eerst kopt Jasper Langeree in vrije positie de bal over na een uitstekende aanval. Een minuut later schiet BSC’68 de bal hard naast het doel van Van Beek.

Nieuwkoop heeft over de gehele wedstrijd gezien de zege dik verdiend en stijgt verrassend van plaats vijf naar plaats twee. Het blijft dus volop in de race voor een plek in de nacompetitie.

Volgende week komt de kersverse kampioen Lugdunum op bezoek. Na de felicitaties aan de Leidenaren moet Nieuwkoop voor de eerste seizoensnederlaag van Lugdunum gaan zorgen. Nieuwkoop heeft in ieder geval iets om voor te voetballen.

Bekijk hier de stand en de uitslagen in 3A>>