Afgetekende winst in Zwammerdam

6 mei 2017 18:30

Voorafgaand... De laatste twee competitiewedstrijden voor Nieuwkoop zijn beslissend voor een eventueel periodekampioenschap. Nieuwkoop heeft alles in eigen hand. Twee keer winnen en de tweede plaats is veiliggesteld.

Vandaag de uitwedstrijd bij Zwammerdam dat theoretisch ook nog kans maakt op een periode. Thuis werd het 4-3 voor Nieuwkoop in een spectaculaire wedstrijd.

Van spektakel was vandaag geen sprake. De eerste twintig minuten was het voor beide ploegen alleen maar aftasten. Zowel Zwammerdam als Nieuwkoop liep bij balverlies angstvallig ver achteruit. Aan niets was te zien dat het toch echt om een wedstrijd ging die gewonnen moest worden.

Na twintig minuten viel uit het niets dan toch de eerste goal. Jeffrey Pieterse kon met links recht voor het doel afdrukken. De Zwammerdam keeper ging te langzaam naar de hoek en de 0-1 was een feit.

Nieuwkoop bleef nog steeds achteruit lopen bij balbezit van Zwammerdam. De 1-1 kwam hier dan ook uit voort. Nieuwkoop liep wel erg ver terug en gaf daarbij ook nog eens veel ruimte weg. Met de voorzet van rechts en de afronding was overigens weinig mis. De bal werd overtuigend en hard via de onderkant lat binnengeschoten.

In de vijfendertigste minuut had Dorus Boddeke vrije doorgang op rechts. Zijn inzet richting tweede paal werd niet goed beoordeeld door de keeper. Toen de bal via de paal terugkaatste was het voor Roland Kooijman eenvoudig afdrukken.

Vlak voor rust was het bijna weer de beurt voor Zwammerdam, maar Rodney van Beek redde met een goede reflex.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen Nieuwkoop een inworp kreeg net over de middenlijn. Harm Schilperoort gooide de vrijstaande Kooijman aan die de Zwammerdam keeper ver voor zijn doellijn zag staan. Met een perfecte trap schoot Kooijman de bal van zo’n 35 net over de verbouwereerde keeper. Een prachtige 1-3 dus.

Zwammerdam gaf het vanaf dat moment op en kwam eigenlijk in het hele stuk niet meer voor. Nieuwkoop kon eenvoudig balbezit houden en liep zonder groots te spelen simpel uit naar 1-5.

Eerst was het Dorus Boddeke die een terug gelegde bal hard in de korte hoek schoot. Daarna was het Job Stolk die de bal van de achterlijn terugtrok op Jeffrey Pieterse. Deze schoot beheerst binnen.

Nieuwkoop kwam uiteraard niet meer in problemen en liet zien dat het over een hele brede selectie beschikt. Ook bij een aantal blessures en schorsingen hoeft dit team niet veel in te leveren.

Bij winst volgende week in de thuiswedstrijd tegen Perkouw is Nieuwkoop verzekerd van een nacompetitieplek. Dat zou een mooi toetje zijn op een succesvol debuut in de derde klasse. Een jaar waarin Nieuwkoop aantoont goed de derde klasse aan te kunnen, maar wellicht ook een stap hoger.

(meer foto's op de facebook pagina van SV Nieuwkoop)

Nieuwkoop 2 en JO 19-1

Nieuwkoop 2 had zich vorig week al knap veilig gespeeld door een 5-4 overwinning op Noordwijk. Vandaag werd met 2-2 gelijkgespeeld bij Quick Boys. Na een heel matige seizoenstart met 0 punten uit 6 wedstrijden, werd het uiteindelijk toch een knappe achtste plaats in de tweede klasse. Zevenhoven behaalde nog knap nacompetitie, dus wie weet komen we de buren volgend seizoen weer tegen.

JO 19-1 haalde in haar laatste wedstrijd uit bij Sparta knap een gelijkspel en eindigt keurig op een vijfde plek in de eerste klasse. Hopen dat ook volgend seizoen op dit mooie niveau weer succesvol kan worden gespeeld.