Coronaregels

Uiteraard volgen we de basisregels:

• Houd 1.5m afstand van anderen.
  • Blijf bij klachten thuis en laat je testen. Je komt dus niet trainen, niet spelen en niet kijken!
  • Heeft iemand in je huishouden koorts of benauwdheid en het is nog niet bekend of er sprake is van covid19, dan blijf je thuis. Heeft die persoon geen koorts of benauwdheid en jij hebt geen klachten dan mag je trainen en spelen.
  • Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog.
  • Vermijd drukte.
  • Schud geen handen, ook niet op het veld.

Op ons complex De Dulen gelden de volgende aanvullende regels:

• Competities voor alle teams zijn stilgelegd. Onderlinge oefenwedstrijden zijn toegestaan voor alle leden t/m 26 jaar.
  • Leden t/m 26 jaar mogen als team trainen zonder 1.5m onderlinge afstand. Zitten er in je team leden van 27 jaar en ouder, dan mogen zij helaas niet met het team meetrainen.
  • Senioren van 27 jaar en ouder mogen in groepjes van 2 trainen met onderling 1.5m afstand. Meerdere groepjes van 2 zijn toegestaan, houd altijd 1.5m afstand.
  • Wil je een onderlinge oefenwedstrijd organiseren, neem dan contact op met de wedstrijdorganisatie. Zij hebben inzicht in de beschikbaarheid van de velden.
  • Onderlinge oefenwedstrijden op zaterdag worden in principe op veld 1 gespeeld.
  • Trainen op zaterdag kan op één van de overige grasvelden. Dit hoeft niet via de wedstrijdorganisatie geregeld te worden.
  • Er wordt geen trainingsrooster gemaakt. We gaan er van uit dat het met 3.5 grasvelden altijd lukt om ergens te trainen. Op veld 1 trainen kan alleen als er geen oefenwedstrijd staat gepland. Kijk hiervoor in het programma.
  • Heb je een scheidsrechter nodig voor de onderlinge oefenwedstrijd, neem dan contact op met de scheidsrechterscommissie
  • De kleedkamers zijn gesloten. Kleed je thuis om en douche thuis. Ook tijdens de training.
  • Toeschouwers zijn helaas niet welkom. Niet tijdens onderlinge oefenwedstrijden en niet tijdens de training. Ouders die thuis spelende kinderen brengen/halen mogen dus niet het complex op. Alleen begeleiding bij een team (teamleider/trainer/coach) mag bij een oefenwedstrijd aanwezig zijn als ze een actieve rol hebben tijdens de oefenwedstrijd.
  • De bar en keuken zijn gesloten. Er is geen ontvangstdienst.
  • Geforceerd stemgebruik of zingen buiten het veld is niet toegestaan.
  • Gebruik een eigen bidon. Drink absoluut niet uit de bidon van een ander.
  • Na de training/oefenwedstrijd verlaat je zo snel mogelijk het complex. Je blijft dus niet hangen en gaat niet bij andere wedstrijden kijken.
  • In de rust kan, bij slecht weer, door de teams gebruik worden gemaakt van het overkapte buitenterras en de hoofdtribune.

Wat te doen bij een coronabesmetting:

• Heb je corona gerelateerde klachten laat je dan zo snel mogelijk testen. Bij deze klachten moet je denken aan neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts, plotseling verlies van reuk en smaak, hoofdpijn en vermoeidheid.
  • Bij dergelijke klachten kom je niet naar de club. Dus je gaat niet trainen en je speelt geen wedstrijden totdat je de uitslag hebt van de test. Is deze negatief, dan ben je weer welkom.
  • Is de test positief, informeer dan direct je teamleider.
  • Is de test positief, dan informeert de teamleider direct het bestuur.
  • Is iemand binnen het team positief getest, dan geldt dan over het algemeen sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1.5 meter van een andere persoon verblijven en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan trainingen en wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Je kunt deze coronaregels downloaden.