Coronaregels

Uiteraard volgen we de basisregels:

• Uiteraard volgen we de basisregels:

• Blijf bij klachten thuis en laat je testen. Je komt dus niet trainen, niet spelen en niet kijken!
    • Heeft iemand in je huishouden koorts of benauwdheid en het is nog niet bekend of er sprake is van covid19, dan blijf je thuis. Heeft die persoon geen koorts of benauwdheid en jij hebt geen klachten dan mag je trainen en spelen.
    • Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog.
    • Vermijd drukte.
    • Schud geen handen, ook niet op het veld.

Op ons complex De Dulen gelden de volgende aanvullende regels:

• Alle sporters en publiek van 18 jaar en ouder dienen een geldig Corona Toegangs Bewijs (CTB, oftewel QR code) te hebben als kleedkamers, toiletten, ontvangstkamer of bestuurskamer worden betreden. Dit geldt niet voor vrijwilligers zoals trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, arbitrage, bar-, ontvangst- en keukendienst. Ouders die rijden naar een uitwedstrijd (en dus bezoekende ouders bij SV Nieuwkoop) zijn geen vrijwilligers en dienen het CTB te hebben.
    • Binnen zijn mondkapjes verplicht voor 13 jaar en ouder. Dus in de kantine, gangen, toiletten én kleedkamers. Tijdens het douchen mag het mondkapje uiteraard af. In de kantine mag het mondkapje af als je zit.
    • Wij gaan er van uit dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en zich aan de regels houdt die door de landelijke overheid zijn opgelegd. Er zal steekproefsgewijs op het CTB worden gecontroleerd.
    • Gebruik een eigen bidon. Drink absoluut niet uit de bidon van een ander.

Wat te doen bij een coronabesmetting:

• Heb je corona gerelateerde klachten laat je dan zo snel mogelijk testen. Bij deze klachten moet je denken aan neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts, plotseling verlies van reuk en smaak, hoofdpijn en vermoeidheid. Dit mag ook een sneltest zijn.
    • Bij dergelijke klachten kom je niet naar de club. Dus je gaat niet trainen en je speelt geen wedstrijden totdat je de uitslag hebt van de test. Is deze negatief, dan ben je weer welkom.
    • Is de test positief, informeer dan direct je teamleider.
    • Is de test positief, dan informeert de teamleider direct het bestuur.

• Is iemand binnen het team positief getest, dan geldt dat over het algemeen sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1.5 meter van een andere persoon verblijven en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan trainingen en wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Je kunt deze coronaregels downloaden.