BSC '68 A1

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 08

8 november 2014 14:30

Stolk, W.

Vorig seizoen was BSC ’68 de “angstgegner” van Nieuwkoop A1. Er werd twee keer met 3-1 van verloren en door een 15-1 overwinning van BSC’68 op Alexandria miste Nieuwkoop op 3 doelpunten de nacompetitie.

De slordige momenten van vorige week tegen Ter Leede werden tijdens de wedstrijdbespreking van vandaag nog even besproken aan de hand van de video-analyse. Toch handig zo’n beeldverslag.

Het was de hele eerste helft eigenlijk een middenveldgevecht tussen Nieuwkoop en BSC’68. Beide teams hadden moeite met het creëren van kansen. Nieuwkoop kreeg nog de beste kans; een vrije kans vanaf links werd niet op waarde geschat en ruim naast geschoten. BSC ’68 werd niet echt gevaarlijk, behalve toen het in buitenspelpositie mocht doorspelen, de Nieuwkoop keeper stond echter op z’n post.

De 0-0 ruststand was logisch. Nieuwkoop startte sterk na rust. Een prima aanval kwam bij de rechterspits terecht die met de binnenkant voet de bal net naast schoof. Nieuwkoop kon niet echt doordrukken en het spel bleef zich ook nu voornamelijk op het middenveld afspelen.

Het enige hoogtepunt was een (terecht) afgekeurde goal van Nieuwkoop. Regelmatig werd het spel onderbroken door kleine blessures, en BSC’68 leek tevreden met een punt. Vanaf minuut 75 begon de ploeg te vertragen.Toch was het BSC’68 dat drie minuten in blessuretijd bijna op 0-1 kwam nadat de Nieuwkoopkeeper een dieptepass niet goed inschatte. Gelukkig werd de A1 door de verdediging gered.

En dan in minuut 95 wordt er nog één dieptepass gegeven, de bal wordt met de borst meegenomen en de Nieuwkoop rechtsbuiten ziet tot zijn verrassing dat de keeper is uitgelopen. Tergend langzaam wordt de bal langs de keeper gespeeld en verdwijnt ondanks een sliding van een verdediger in het net.

Een gestolen overwinning misschien, maar op basis van de twee helft wel verdiend. Een goed begin van de tweede periode en toch nog aansluiting bij de grote kopgroep.