ARC E4

E-pupillen zaterdag, E2, 3e klasse 02

22 november 2014 9:00

Jong, R. de

Met frisse moed gingen de mannen van de E2 op zaterdagochtend van start. ARC startte net iets fanatieker en verraste keeper Jop binnen vijf minuten op de 0-1.

De snelle spits van ARC had zijn kans geroken en na tien minuten spelen stond ARC al  met twee doelpunten voor op onze Nieuwkoopse helden.

Nieuwkoop kwam goed terug en Sem gaf een mooie voorzet aan Indy. Helaas bleef een hard schot uit, en miste Nieuwkoop deze kans.

Toch keerde het tij. Daan kreeg een mooie bal voor zijn voeten, miste, draaide nog eens en lobde een prachtige bal in de kruising. 1-2! ARC kwam hard terug en schoot hard op het doel. Gelukkig kon Jop hem prachtig uithouden met zijn voet. De corner die volgde werd hem helaas te machtig, 1-3 is een feit.

Vlak voor rust gaf een speler van ARC nog een hard schot op de paal, die helaas ook in het doel belandde. Met 1-4 ging Nieuwkoop de rust in. Een flinke beker limonade en wat peptalk van Pieter en Olav konden de mannen wel gebruiken.

De eerste corner die Jop na rust om zijn oren kreeg, blokte hij prima en dit gaf de mannen weer moed. Remco gaf een mooie voorzet aan zijn broertje Daan en hij kopte de 2-4 er prachtig in.

Sem Esseling rook hierna ook zijn kans. Jop bood hem de bal en Sem passeerde enkele Alphense spelers en poeierde de bal meteen het doel in. 3-4. Dat ging lekker.

De Mike, Undana en Remco deden hun uiterste best, om de bal bij het Nieuwkoopse doel weg te houden. Af en toe werd het hun te veel en kreeg Jop het moeilijk. 3-5 was niet te voorkomen.

Sem dreigde nogmaals op de Alphense keeper af te stormen maar helaas voor Nieuwkoop stond de keeper op de juiste plek. De corner die hieruit voortkwam kon Nieuwkoop geen punt bezorgen.

Het bleef spannend. De voorzet die Daan op Indy gaf kon hij prima inschieten: 4-5. Een gelijkspel begint in zicht te komen. Jop had nog een prima redding, maar helaas volgde hierna nog een schot op het doel: 4-6.

Niet veel later gaf Indy een voorzet op Daan waar hij prachtig de 5-6 maakte. Veel tijd was er niet meer, maar nieuwkoop gaf alles om nog een gelijkmaker te maken. Helaas, net naast. Nog snel een corner eruit slepen, maar jammer genoeg kwam het niet meer tot scoren.

Terugkijkend heeft Nieuwkoop zich met zeven spelers, zonder wissel, tegen tien Alphense jongens flink staande gehouden. Spannende wedstrijd!

Ze gaan zich klaarmaken op de oefenpartij die ze, samen met de E1, volgende week tegen de D2 van Nieuwkoop gaan spelen.