Nieuwkoop 1

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse C

6 december 2014 14:30

Plas, W.M. van der

Nieuwkoop heeft de eerste plaats in de  4e klasse C weten te veroveren. Zelf wonnen de oranjehemden met 1-5 van Aarlanderveen en koplopers Nita en NSV speelden gelijk tegen elkaar. Volgende week staat voor Nieuwkoop de kraker tegen medekoploper Woubrugge op het programma.

Dan de wedstrijd zelf. In Aarlanderveen werd al weken uitgekeken naar deze derby en deze dag is zelfs bestempeld als ‘Super Saturday’. Een stunt zat er echter nooit in. Nieuwkoop was direct veel sterker dan haar tegenstander en zeker toen Job Stolk, terug van een blessure, de bal binnen 10 minuten al over de doelman van Aarlanderveen heen kopte, was duidelijk dat de punten mee naar Nieuwkoop gingen.

Vervolgens hoefde het toegestroomde publiek niet al te lang te wachten op de volgende treffer. Een prima voorzet van Job Stolk werd bij de eerste paal mooi afgewerkt door Twan Bakker. Aarlanderveen probeerde met lange ballen van achteruit een kans te forceren, maar echt gevaarlijk werd het niet. Na wat gemiste kansen aan Nieuwkoopse kant scoorde Thijs van der Zon even voor rust uiteindelijk de 0-3. Tegenvaller na 45 minuten was echter dat keeper Chris van der Zwet niet verder kon voetballen door last van zijn schouder.

Na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Alleen kreeg Aarlanderveen zowaar een strafschop na een tackle van Jack Vork. Dit buitenkansje lieten de mannen uit Aarlanderveen echter onbenut, want de bal werd op de paal geschoten. Even daarna scoorde Nieuwkoop wel. Een mooie voorzet van Thijs van der Zon werd door Chris Daal tegen de touwen gekopt. Diezelfde Chris Daal brak even later door aan de rechterkant en gaf de bal bij de tweede paal op Twan Bakker. Deze had voor het doel oog voor zijn medespeler Illias Alla, die de bal vervolgens prima afwerkte.

Ook de supporters van Aarlanderveen kregen uiteindelijk nog wat te juichen. Een vergelijkbaar doelpunt met de eerste van de Nieuwkopers bepaalde de eindstand op 1-5. Nieuwkoop pakt dus, zonder al te veel inspanningen, de drie punten en doordat de koplopers Nita en NSV tegen elkaar gelijk speelden komt Nieuwkoop op de eerste plaats samen met Woubrugge. En laat nu juist die ploeg volgende week op bezoek komen op Sportpark de Dulen. De winnaar van dit duel mag zich kronen tot Herbstmeister.